Ege Ambulans
Ameliyatsız Obezite Tedavisi “Mide Botoksu” 11/03/2019

Anadolu Cerrahi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, mide botoksu için mide kaslarının çalışmasını engelleyerek tokluk hissini uzattığını belirtirken,  obeziteye bağlı sağlık sorunları yaşayanlar için devrim niteliğinde bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

Genellikle yüz gençleştirme ve kırışıklık giderme için uygulanan "Clostridium botulinum"  yani botoks yöntemi artık kilo vermek için kullanılıyor. Diyet programlarına ve egzersiz programlarına uyum sağlayamayıp kilo veremeyenler için eşsiz bir yöntem olan “Mide Botoksu”, cerrahi müdahalesi riskli olan obezite hastaları için de uygulanabiliyor. Ortalama 15-20 dakika süren bu uygulama ile midenin açlık ve iştah üzerinde etkili olan sinir ve kasların 4-6 ay süreyle etkisiz hale getirilmekte. Mide kaslarının kasılma yeteneğinin kaybedilmesi ile midenin boşalması gecikiyor. Mide botoksu vücut kitle indeksi (VKİ) 35’in altında olan bireylere uygun olan bir uygulamadır.  VKİ’si 35 ‘in üzerinde olan kişilere mide botoksu önerilmez.

Uygulama sonrasında diyet ve beslenme düzenine uygun ilerlendiğinde 3 ay içerisinde 10-15 kg arasında kilo vermek mümkün. Bu aşamada diyet ve egzersizlerin doğru ve düzenli uygulanması önemlidir.

Etkisini 3 gün içerisinde iştah azalması ile gösterirken 1 hafta içerisinde de maksimum seviyeye ulaştığını belirten Op. Dr. Cem Güçlü, “Mide botoksu uygulamasının yan etkisi veya riski yoktur. Obezite tedavisinde başarı oranları yüksek olan güvenilir bir yöntemdir. Hasta, uygulamadan 1-2 saat sonra yürüyerek hastaneden ayrılabilmektedir” şeklinde konuştu. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com