Ege Ambulans
Anadolu Cerrahi İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor26/04/2021

Temeli 2013 yılına dayanan, faaliyete geçişi 2016 yılı olan ve bünyesine ilk doktoru 2018 yılında kabul eden Anadolu Cerrahi doğru planlama ve stratejiler ile bir yandan hizmet ağını genişletirken aynı oranda da büyümeye devam ediyor.

Prof. Dr. Serdar Kaçar, Serkan Özavcı ve Sertan Güntaç ortaklığı ile bir proje olarak başlanan ve kuruluş sürecinde tüm planlama ve stratejinin bu üç ortak tarafından yapıldığı Anadolu Cerrahi’nin hikayesi 2021 yılında Bayraklı’da 650 metrekare kapalı alana sahip 42 kişinin çalıştığı büyük bir sağlık tesisine dönüştü. İzmir Mavişehir’de bir muayenehane olarak 2018 yılında bir doktor, bir diyetisyen ve bir asistan ile kurulan Anadolu Cerrahi 4 yılın sonunda İzmir’e değer katan bir sağlık kuruluşu olmayı başardı.

Pandemi sürecinde aldığı yatırım kararını, 30 Ekim’de yaşanan İzmir depremi de durduramadı. Mavişehir’de dağınık biçimde olan muayenehanelerini tek bir merkezde toplama kararını aldıklarında takvimler 2020 Temmuz ayını gösteriyordu. Hızlıca fizibilite çalışmaları yapılarak en uygun bölgenin İzmir’in Bayraklı İlçesi olduğuna karar verildi. Yer seçimi yapılıp, mimari projenin tamamlanmasının ardından, 1 Ekim 2020’de ilk kazmanın vurulması ile 30 Ekim’de yaşanan büyük İzmir depremi arasında sadece 30 gün geçmişti. Depremin ardından inşaat durdurulup, şantiye alanında geceleri depremzedelere yemek servisi yapılmaya başlandı. Kasım ayında inşaata yeniden devam kararı alınarak, arada yaşanan zaman kaybını kapatmak için neredeyse 7/24 çalışılarak 1 Şubat 2021’de tüm resmi izinler ve ruhsatlar tamamlanarak yeni merkez faaliyete geçti.

Obezite Cerrahisi’nin yanında Genel Cerrahi, Plastik Cerrahi, Diş Sağlığı Merkezi ve Tıbbi Laboratuvar hizmeti veren merkez kapasitesini 2022 yılında 11 Branşa çıkarmayı hedefliyor.

Yeni yer ile kurumsallaşma çalışmaları da başladı. Yeni merkezde kurumsal otomasyon programına geçilerek tüm hasta verilerinin Avrupa Birliği standartlarında korunması sağlandı. Kurum özellikle yeni Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda örnek merkez olmak için çalışmalar yapıyor. Merkez’de KVKK süreci, İcra Kurulu üyesi Avukat Zeynep Kaçar koordinatörlüğünde büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Anadolu Cerrahi’nin ilerde bu alanda diğer sağlık kuruluşlarına danışmanlık yapmak gibi bir hedefi var. Tüm Anadolu Cerrahi çalışanları Av. Zeynep Kaçar yönetiminde tüm KVKK mevzuatı ve güncellen yeni yasalar hakkında düzenli olarak eğitime tabi tutuluyor.

Anadolu Cerrahi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serdar Kaçar başarılarının sırrını çok çalışmak ve bunun yanında doğru planlamalar yapmak olduğunu belirterek, “ Öncelikle 3 ortak da olsak diğer ortaklarım hep benim bir adım önde durmamı istiyorlar, ben tıbbi süreçler ile ilgilenirken, Serkan Özavcı tüm enerjisini inşaata verdi ve çok kısa sayılacak sürede bu merkezi tamamlamamızı sağladı, Sertan Güntaç ise bu süreçte devam eden işlerin aksamadan yürütülmesini sürdürdü. Yeni yapılanmalarda bu işler oldukça zordur ama birlik ve beraberlik içerisinde biz bu süreçleri çok güzel tamamladık. Şimdi yeni yerimiz hepimizin çok içine siniyor. Benim dışımda 2 genel cerrah arkadaşım daha var. Ekip olarak yoğun biçimde tüp mide ameliyatlarımızı yapıyoruz. Dr. Cem Güçlü ise zaten Mide Botoksu konusunda artık tüm Türkiye’de tanınan bir üne ve başarıya ulaştı. Dr. Samet Cin ekibimizin en genç doktoru ama inanılmaz yetenekli, çok iyi bir eğitime sahip şimdi de obezite cerrahisi dışında, proktoloji alanında da özel çalışmalar yapıyor. Estetik ve Plastik Cerrahımız Rahmi Evinç de artık aileden biri oldu. Çoğu zamanını ameliyathanede geçiriyor. Özellikle vücut toparlama konusunda çok güzel ve başarılı ameliyatlara imza atıyor. Malum bizim obezite cerrahisi sonrası, hastalarımızın vücut şekillendirme ameliyatlarına ihtiyaç olabiliyor. Diş hekimi doktorumuz Rıfat Emnalar ise benim ortaokuldan beri arkadaşım, benim ve ailemin tüm ağız ve diş sağlığı bakımını yıllardır Dt. Rıfat Bey yapardı şimdi bizim çatımız altında hizmet vermeye başlaması benim için ayrıca bir sevinç kaynağı. Diyetisyenlerimiz çok iyi yetiştiler ve çok iyi bir takip programımız var. Bünyemize katılacak yeni branş ve hekimler ile büyümeye devam etmek istiyoruz”. dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com