Ege Ambulans
Anadolu Cerrahi Üroloji Kliniği Hasta Kabulüne Başladı01/09/2021

Anadolu Cerrahi Üroloji Kliniği hizmete girdi. Son dönemde yatırımları ile ön plana çıkan İzmir’in genç sağlık buluşma noktası Anadolu Cerrahi, Üroloji uzmanı Opr. Dr. Nureddin Çelik’i bünyesine kattı. Opr. Dr. Çelik, Üroloji kliniğinde verilecek hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Böbrek Taşı Hastalıkları

Ülkemizde böbrek taşı yoğunluğunun oldukça yüksek olduğunu belirten Opr. Dr. Nureddin Çelik, “ Hatta kalıcı böbrek yetmezliği ve diyaliz bağımlılığının en önemli sebeplerinden bir tanesi böbrek taşlarına, doğru zamanda ve uygun yöntemlerle müdahale edilememesidir. Böbreklerimizi korumak için, özellikle ailesinde taş öyküsü olan bireylerde daha sık olmak üzere ultrasonografi ile kontrol edilmesi ve taş tespit edilmesi durumunda uygun bir yöntemle ve doğru zamanda müdahale edilmesi gerekmektedir. Modern tıp, taşlara müdahale etmek üzere çok sayıda tedavi yöntemi sunmaktadır.

Cinsel Hastalıklar

Cinsel hastalıkların, toplumun kültürel yapısı sebebiyle dile getirilmediğini hatta saklandığını belirten Opr. Dr. Nureddin Çelik, “ Ayrıca, konu ile ilgili bilgi yetersizliği ve tedavi olunamayacağı önyargısı bu hastalıkların tedavi edilmesini geciktirmektedir. “Erektil disfonksiyon” yani iktidarsızlık, “prematür ejakülasyon” yani erken boşalma gibi hastalıkların tahmin edilenden daha yüksek oranda görüldüğü bilinen bir gerçektir. Gerek muhtelif ilaç tedavileri, gerekse ESWT ve penil protez implantasyonu yani mutluluk çubuğu gibi tedavi seçenekleri, cinsel sağlığın korunmasını mümkün kılmaktadır” dedi.

Prostat

Prostatın korkulacak bir organ olmadığını kaydeden Opr. Dr. Çelik, “ Sadece erkeklerde bulunan ve vücudun iyi çalışmasında güzide bir yeri olan bu küçük organımız, yaş ilerledikçe, tıkanıklığa yol açma ve kanserleşme riski ile karşı karşıyadır. Son dönemlerde gelişen tarama teknikleri, ilaçlı tedavi seçenekleri ve kapalı ameliyatlar ile hem kanser hem de tıkanıklık durumunda, prostat hastalıklarından erken tanı ve tedavi yolu ile korunmak artık zor değil” diye konuştu.

İdrar Kaçırma

Kadınların korkulu rüyası olan, hayat konforunu ciddi anlamda etkileyen idrar kaçırma problemlerinin kadınlar utandıkları için veya çeşitli sebeplerle tedavisi geciktirilen bir diğer hastalık grubu olduğunu söyleyen Opr. Dr. Çelik, “ Özellikle son zamanlarda gelişen, basit ve son derece etkili tedavi yöntemleri ile hastalarımıza yardım edebilmekteyiz. Bu tedaviler; yetişkin kadınların, sosyal hayata katılımını, iş hayatını, hatta cinsel sağlığını etkileyerek psikolojik durumunu olumlu yönde etkilemektedir” şeklinde konuştu.

Geleceğimizin garantisi çocuklarımız, her ne kadar bilim ve teknolojinin imkânları ile modern bir dünyaya doğsalar bile, kimileri hayata eksilerle başlayabilmektedir. Özellikle peygamber sünneti yani “hipospadias” ve inmemiş testis gibi hastalıklarla oldukça sık karşılaşmaktayız. Hayatları boyunca taşıyacakları bu hastalıklara doğru zamanda ve doğru yöntemlerle müdahale etmek sadece bugünü değil, aynı zamanda geleceğimizi de etkileyeceği için büyük önem taşımaktadır.

Opr. Dr. Nureddin Çelik, “ Bilim ve teknolojinin ışığında, etik değerlere bağlı kalarak, son derece hijyenik ve hasta mahremiyetine önem verecek şartlarda hizmet vermek önceliğimizdir. Özellikle “penil protez implantasyonu” yani mutluluk çubuğu, penis eğriliği düzeltilmesi olmak üzere PNL, RIRS, URS gibi modern kapalı yöntemlerle böbrek taşı tedavisi, yine laparoskopik parsiyel nefrektomi, TUR-P ve TUR-M gibi kapalı yöntemlerle prostat, böbrek ve mesane kanserlerin tedavisi, çeşitli cerrahi prosedürlerle çocuk ürolojisi ve kadın ürolojisi sunduğumuz hizmetlerdir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com