Ege Ambulans
Anneler Günü’nde Zübeyde Ana’ya koştular14/05/2019

Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zübeyde Hanım Koşusu bu yıl yine renkli görüntülere sahne oldu. Ekol Hastanesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen koşuya yaklaşık bin 200 kişi katıldı. Genç, çocuk, kadın, erkek, yaşlı 7’den 70’e her yaş grubundan katılımcı anneler gününde Zübeyde Ana’ya koştu.

Büyük Önder Atatürk'ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi anısına geleneksel hale getirilen ‘Zübeyde Hanım Koşusu’, bu yıl da farklı il ve ilçelerden İzmir’e gelen yüzlerce vatandaş ve sporcuyu bir araya getirdi. Sporcular Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın verdiği start ile Anayasa Meydanı’ndan sahil, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne devam ederek Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na koştu. Etkinlik kapsamında toplam 4 bin 200 metrelik parkur koşuldu. Koşunun ödül töreni, varış noktası olan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı bahçesinde gerçekleşti. Başkan Tugay ve protokol üyeleri, koşuda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen bu etkinliği çok önemsiyoruz. Zübeyde Ana bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti. İzmirliler olarak her zaman emanetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu anlamda bizde Ekol Hastanesi olarak ilimize sadece sağlık hizmeti vererek ve çeşitli yatırımlar yaparak değil, bu tarz etkinliklere de destek olarak katkı sağlamak istiyoruz. Sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Ben bu etkinliğe katılan tüm sporcu ve vatandaşlarımıza, ayrıca her yıl düzenli olarak bu koşuyu düzenleyen Karşıyaka Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Daha Anlamlı”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “Bu yılki anmamız, kuşkusuz her zamankinden daha anlamlı, daha değerli ve daha önemli. Çünkü Zübeyde Hanım’ın ulusuna ve tüm insanlığa armağan ettiği biricik evladının, hepimizin büyük önderi ve başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o muhteşem yolculuğa başlamasının 100. Yılını yaşıyoruz. Annelerimizin değerini anlatmak için uzun tümcelere gerek yok. Her şeyden önce aldığımız nefesi ve keyfini sürdüğümüz bir yaşamı onlara borçluyuz. Bu anlamlı günde ve Zübeyde Hanım’ın eşsiz kişiliğinde, bütün annelerimizi bir daha minnet, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com