Ege Ambulans
Anorektal Hastalıklarda Yeni Tedavi Seçenekleri Yüz Güldürüyor27/09/2022

Anorektal hastalıkların tedavisinde günümüzde klasik cerrahi tekniklere ek olarak, teknolojinin ve ilaçların gelişmesi ile farklı tedavi seçeneklerinin de sunulduğunu söyleyen Kolorektal Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Göztok, “ Hemoroid, anal fistül ve pilonidal sinüste lazer teknolojisini kullanırken; anal fissürde botoks tedavisi yüz güldüren yeni seçenek tedavilerdendir”

Proktolojinin , tıp literatüründe anorektal hastalıklar olarak adlandırılan hemoroid(Basur) , anal fissür(makat çatlağı), anal fistül, kıl dönmesi, rektal kanama (makat kanaması), perianal apse(makat apsesi), genital siğil ve anorektal kanserler gibi makat bölgesi rahatsızlıklarının teşhisi ve tedavisinin gerçekleştirildiği özel bir dal olduğunu söyleyen Op. Dr. Mustafa Göztok, “Bu hastalıklar toplumun yüzde 75’inde bulunmaktadır. Tanı ve tedavi prosedürleri hayli zorludur. Her yaşta ve cinsiyette görülebilmektedir. Bu bölge hastalıklarının birçoğu (özellikle hemoroid ve makat çatlağı) yanlış beslenme ve yanlış tuvalet alışkanlıklarından dolayı ortaya çıkmaktadır” dedi.

Doktora Gitmekten Çekinmeyin

Anorektal hastalıkların mahrem kabul edilen ve yaşamı tehdit eden hastalıklar grubuna girdiğini belirten Op. Dr. Mustafa Göztok, “ Hastalar genelde doktora gitmekten ve muayene olmaktan çekinirler. Bu yüzden bu bölge hastalıkları daha ileri evrede tanısı konur ve tedavisi daha zorlu bir hale dönüşür. Bu hastalıkların belirtileri birbirine çok benzer ama tedavisi tamamen birbirinden farklıdır. Mesela makat kanaması ile gelen bir hastanın kanama nedeni hemoroidden ve anal fissürden kaynaklanabildiği gibi bir rektum kanserinden de kaynaklanabileceğini unutmamak gerekir ve mutlaka bu kanamanın ayırıcı tanısının yapılması gerekir” diye konuştu.

 

Bilgi ve Randevu İçin Tıklayın

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com