Ege Ambulans
Ayşe Hüma’nın Böbrek Genişlemesi Başarıyla Tedavi Edildi05/07/2022

Anne karnındayken böbrek genişlemesi olduğu tespit edilen 7 aylık Ayşe Hüma Göktekin Özel Tınaztepe Galen Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serkan Akdemir ve Konsültan Hekim Prof. Dr. Murat Aslan tarafından yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Ayşe Hüma Göktekin’in annesi Sevkan Göktekin anne karnında başlayan problemlerin doğuma kadar sürdüğünü belirterek “ bu süreçte gitmediğimiz sağlık merkezi kalmadı. Bir tavsiye üzerine Dr. Murat Bey ve Serkan Bey ile tanıştık. Bebeğim yaşayacak mı endişesi bizim en büyük endişemizdi. Ancak doktorlarımız bizim tüm endişemizi giderdi. Sağlıklı bir şekilde evladımızı bize geri verdiler. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anne karnında böbrek şişliği tespit edilmesiyle hastanın takip altına alındığını kaydeden Op. Dr. Serkan Akdemir, “ Daha önce gittiği merkezlerde hastaların takipleri yapılmış. Hastanın böbrek çıkışında darlık tespit edilmiş. Hasta bize geldiği zaman 4’üncü dereceden bir genişleme mevcuttu. Müdahale edilmezse ciddi fonksiyon kayıpları olacaktı. Biz ekibimizle birlikte incelememizi yaptık. Hastamıza cerrahi planladık. Açık cerrahi bu yaşlarda bir takım sorunlar oluşturabiliyor. Aynı zamanda kozmetik olarakta ileride olumsuz görüntüler oluşturabiliyor. Biz hastamızın tedavisinde kapalı yöntemi tercih ettik. Mini laparoskopik pyeloplasti operasyonun ardından sağlıklı bir şekilde hastamızı taburcu ettik. Bundan sonraki süreçte hastamız takip altında kalacak ve yaşamına devam edecek” diye konuştu.  

Operasyona konsültan hekim olarak gelen Prof. Dr. Murat Aslan “ 1 yaşından küçük olan bu yaşlarda böbrek çıkışı darlıkları çok önemli problem haline geliyor. Eğer zamanında ve doğrı müdahale edilmese böbrek fonskiyonunu kaybediyor ve böbreğin alınmasına kadar bu problem gidiyor. Biz hastamızın çok küçük olmasında dolayı hem kendisini yormamak hem de ileriki yaşlarda kozmetik olarak kötü görüntü oluşmaması için mini laparoskopik yöntemi tercih ettik. Operasyon sırasında dar alan çıkarıldı. Hastamız hastanede 2 gün kaldıktan sonra mutlu bir şekilde taburcu edildi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com