Ege Ambulans
Baba, Oğul Balaban Ekol Sanatta08/12/2017

Ekol Sanat Galerisi Çağdaş Türk Sanatının asırlık dev çınarı İbrahim Balaban ve oğlu Hasan Nazım Balaban’ı ağırlıyor. Ekol Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan sergi 15 Aralık 2017 tarihinde İzmirli sanatseverlerle buluşacak ve 31 Ocak 2018'e kadar izlenebilecek.

Resimlerinde Anadolu köylüsünün yaşam ve uğraş biçimlerini naif bir yaklaşımla düşsel bir boyut içinde işleyen İbrahim Balaban, köyden kente göç sorunlarını kendine özgü resim diliyle yansıttı. Anadolu halk masallarındaki tipleri anımsatan figürlerden, Türk halk nakışlarından yararlandı. Geometrik bir düzen ve istif görülen resimlerinde, grafik kurgulu yüzeyler ve canlı renkler egemendir. İbrahim Balaban’ın desenleri tuval resmi zenginliğinde köy yaşamının dramını, yoksulluğunu baharı, çiçekleri, çocukları ve özellikle de Anadolu yaşantısını anlatan eserlerdir.

Adını şair Nazım Hikmet’ten alan Hasan Nazım Balaban doğduğundan itibaren resim ve sanat ortamı içinde büyüyüp yetişen sanatçı, kendini bildiğinden beri resim yapmaktadır. Toplumcu, somut, figüratif çizgide eserler üretmektedir. Bununla birlikte eserlerinde geleneksel resmin süslemeci unsurlarını ve minyatür sanatının detaycı tadını katarak kendi tarzını oluşturmuştur.

Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Türk Resim Sanatının önemli isimlerinden İbrahim Balaban ve Hasan Nazım Balaban’ı sanat galerimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Sanatçıların “Baba, Oğul Balaban” adını verdiği farklı tekniklerden oluşan resim sergisinin 15 Aralık 2017'deki Ekol Sanat Galerisindeki açılışına tüm sanatseverleri davet ediyorum" dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com