Ege Ambulans
BASEK Briç Kulübü Ege Bölge Şampiyonu Oldu14/07/2017

Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonasında BASEK Gençlik ve Spor Derneği Briç Kulübü Ege Bölge Şampiyonu oldu.

BASEK Gençlik ve Spor Derneği Briç Kulübü oyuncuları şampiyonluklarını Karşıyaka Kent Restaurant’ta Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları ( BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz’ün de katıldığı bir yemekle kutladı.

Önemli Bir Şampiyonluk

Briç zeka oyunlarında önem verdiğimiz oyunlardan birisidir.” diyen Op. Dr. Gürbüz, “Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Önemli bir başarı elde ettiler. Takımı kurar kurmaz şampiyon oldular. Bundan sonra hedefimiz önce Türkiye şampiyonluğu, ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonluğudur” dedi.

Basek Yetenekleri Keşfediyor

BASEK’in 4 yıl önce Türkiye’de mesleki eğitimi yaygınlaştırmak ve yetenekleri keşfedip geliştirmek  için kurulmuştur. Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimli ara eleman ihtiyacını karşılamak ve yeteneklerin keşfi için kurulduğunu hatırlatan Op. Dr. Gürbüz, “  bu yıl 4 yıl önce eğitim öğretime başlayan Sağlık Meslek Lisesi’nden 252 öğrencimiz altın bileziklerini takarak mezun oldu. Sağlık dışında biyomedikal, havacılık, denizcilik, raylı sistem, adalet, gibi liselerle Türkiye’nin en büyük mesleki ve teknik eğitim kurumlarından biriyiz. 5 bin öğrencilik kontenjanımız var. Bizim diğer bir misyonumuzda şudur. Başarılı olmak için bir işi iyi yapmak gerekir. Ancak BASEK’li olmak için en az iki işi iyi yapıyor olmanız gerekmektedir. Biz bu konuda öğrencilerimizin derslerinin yanında sanat, spor, kültürel başarılar elde etmeleri için gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

Briç Akıl Sporudur

BASEK Gençlik ve Spor Derneği Briç Kulübü Kaptanı Prof. Dr. Cemal Posacı, “Biriç bir akıl sporudur. Devlet tarafından da destekleniyor. Federasyon başkanı da Nafiz Zorlu bir süre önce Avrupa Şampiyonu oldu. Oda gençlere bu konuyu yaymaya çalışıyor. Hobi olarak güzel bir spor.  Adeta bir satranç gibi.  Satrançtan farkı briçin kağıtla oynanmasıdır. Gençleri briç öğrenmeye teşvik etmek gerekiyor. Ben üniversite hayatımda başladım briç oynamaya. Briçi öğrenmek uzun soluklu bir iş.  Fakat güzel bir hobi.  Beyin fonksiyonlarının çalışması açısından da son derece faydalı. Briç okullarda aynı satranç gibi seçmeli ders olarak da okutulabilir. “ dedi.

Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Önümüzdeki günlerde Eskişehir’de iki aşamada gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonasına Ege bölgesinden katılacak 12 takım’dan birisinin de BASEK Gençlik ve Spor Derneği Briç Kulübü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Posacı, “ Amacımız şampiyona da ege bölgesini en iyi şekilde temsil etmek ve Türkiye şampiyonu olarak şehrimize geri dönmek.”

BASEK Gençlik ve Spor Derneği Briç Kulübü kadrosu Prof. Dr. Cemal Posacı, Dr. Esat Özdemir, Dr. Hasan Güner, İrfan Gedik, Polat Erdemir, Ömer Umur, Emrah Küçüksağrıcıoğlu’ndan oluşuyor.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com