Ege Ambulans
Basek Üçüncü Dönem Mezunlarını Verdi31/05/2019

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları ( BASEK) bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden Özel Mersinli Batı Anadolu Okulları üçüncü dönem mezunlarını verdi. Sağlık Hizmetleri Alanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Uçak Bakım Alanı ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında lise öğrenimini tamamlayan 177 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

12 değişik meslek alanında eğitim veren BASEK, Türkiye’nin en büyük Özel Mesleki Teknik Lisesi konumunda olup 5 kategoride yanı bilim teknik meslek sanat ve spor kategorilerinde öğrencilerin eğilimine göre eğitimlerini vermektedir. EGE yanı eğilimine göre eğitim bir BASEK modelidir.

Davetlilere hitaben bir konuşma yapan BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Doktor olduğum sürece insan sağlığının kutsallığını kabul ederek çalıştım. Ama eğitim faaliyetlerim başladıktan sonra fark ettim ki eğitim daha kutsalmış. Sağlık hizmeti vererek bir kişinin hayatını kurtarabiliriz. Ama eğitimle bir topluma hayat verebiliriz” dedi.

Her yıl mezuniyet töreninde çok mutlu olduğunu  ve aynı zamanda hüzünlendiğini  ifade eden Op. Dr. Gürbüz, “ Bugün benim de gurur günüm. BASEK 6 yıl önce eğitim hayatına start verdi ve bugün gurur duyduğumuz bu gençler ellerinde altın bilezikleri ile çalışma hayatına katılmaya hazırlar” dedi.

Hayallerimi Gerçekleştirmek için Çalışıyorum

‘’Her mezuniyet töreninde o yılın en mutlu gününü yaşadığımı ve hayallerime bir adım daha yaklaştığımı hissediyorum ‘’ diyen Op. Dr. Gürbüz : “ Eğitimde BASEK –Batıanadolu sağlık ve eğitim kurumları olarak  yola çıkarken Türkiye için hayallerim vardı. Sağlık ve Eğitimde Türkiye de yapılacak çok ıs alınacak çok yol vardı. Mesleki eğitimin Türkiye’nin kalkınması için çok önemli olduğunu ve bin yıllık geçmişimizde geleneklerimizde gizli olan ahilik sistemini eğitim sistemimize entegre etmekti. Son 3 yılda gelişmeler onu gösteriyor ki çıraklık, kalfalık ve ustalık sistemini tekrar entegre etmeyi amaçladık.  Bu amacımıza BASEK Liseleriyle gerçekleştirdik. Mesleki eğitimin 12-18 yas arasında verilmesi gerektiğini, üniversite döneminin meslek eğitiminin başlaması için uygun olmadığı her mecrada ifade ettik. Üniversitelerde anahtar tutmamış makine mühendisi, inşaat görmemiş inşaat mühendisi olamazdı. 4+4+4 eğitim sistemi ile meslek liselerinin önü açıldı, katsayı uygulaması ortadan kalktı ve öğrenciler hem çalışıp he okuyabildi. Eğitim sisteminin sadece mesleki eğitime önem vermesi ve meslek liselerinin cazip hale getirilmesi tek basına yeterli değildir. Daha önemli olan yetenekli ve becerili öğrencilerin keşfedilmesi ve geliştirilmesidir. 12 yıllık kesintisiz eğitim döneminde, gençlere üniversiteyi kazanmak dışında başka bir seçenek kalmıyordu. Yetenekler yok olup gidiyordu. 4+4+4 eğitim sistemi ile yetenekler yeniden fark edildi, BASEK ten mezun olan gençlerimiz hemen iş buldular ve aynı zamanda yüksek okul de eğitimlerine deva ediyorlar. İşte BASEK’in ‘’hem çalış hem oku ‘’ sloganının gerçek anlamı ve amacı bu. Gençlerimizi kahve köşelerinde yok olmaktan kurtararak Türkiye’ye faydalı meslek sahibi bireyler olarak yetişmesinden son derece mutluyum” dedi. Fakat asıl hayalım: anaokulundan üniversiteye kadar kesintisiz bir eğitim ögretim zinciri ile yeni bir nesil oluşsun ve bu nesil Türkiye’yi çok yükseklere çıkarsın. Benim güzel ülkem ve Türk halkı hak ettiği güzel yerlere gelsin. Türk insanı dünyayla yarışır hale gelsin istiyorum.

Mezuniyet gecesi çok görkemliydi.

Mezuniyet töreni öncesi sanat ve spor alanında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri ve madalyaları BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, Kurucu temsilcisi Selma Birancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Neslihan Gürbüz tarafından verildi. Büyük bir coşku ve heyecan yaşayan öğrenciler ailelerinin arasından yürüyerek sahneye geldi.

Op. Dr. Özer Gürbüz’ün konuşmasının ardından Batı Anadolu Okullarında dereceyle mezun olan öğrencilere plaketleri takdim edildi. Birinci olan öğrenciler yaş kütüğüne künyelerini çaktılar. Mersinli Kampüsü Sağlık Hizmetleri alanından mezun olacak iki öğrenci Simge Keskin ve Aleyna Rabia Eriş aralarındaki not ortalamasının farkı 0,3 olması nedeniyle birinci adayı olarak konuşma yaptı. Okul birincisi yetenek sınavlarının sona ermesinin ardından belirlenecek.  

Bayrak ve Flama devir teslim töreninin ardından öğrenciler meslek yemini ettiler.

Öğretmenlerinin ellerinden diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadılar.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com