Ege Ambulans
Batı Anadolu Central Hospital’dan Coronavirüs’e Karşı 4 Önlem01/04/2020

Batı Anadolu Central Hospital Coronavirüs ( Covid-19) salgınına karşı 4 yeni önlemi hayata geçirdiklerini duyurdu.

Çin’de başlayıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülmeye başlayan coronavirüse karşı bir takım önlemler aldıklarını belirten Batı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Sağlıkta yeni uygulamalarımız arasında Evde Kal Biz Gelelim, E-Doktor Uygulaması, Coronavirüs şüphesi olan hastalar için ön tanı tetkikleri ve hastanemize gelen coronavirüs şüphesi olmayan hastalar için temiz alan uygulaması gibi 4 yeni önlemi hayata geçirdik. Batı Anadolu Central Hospital hastanesi olarak görevimizin başında olduğumuzu bildirmek isterim” dedi.

Evde Kal Biz Gelelim

İçinde bulunduğumuz Covid 19 bulaşıcı olan corona virüs algınından dolayı kurumlca, milletimiz adına bir takım önlemler aldık diyen Op. Dr. Gürbüz, “ Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu evinde  kal projesi ile evine kalan ve sağlım sorunları yaşayan vatandaşlarımıza çözüm üretebilmek adına özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik evde sağlık hizmeti vermeye başladık. Bize ulaşan hastalarımızla önce telefon ile görüşüp, hastanın sağlık önceliğine göre evine gidip sağlık hizmeti veriyoruz. Keyfi aramaları önlemek adına da bir takım önlemler aldık” dedi.

E-Doktor Uygulaması

Op. Dr. Özer Gürbüz, “ E-Doktor uygulaması ile poliklinik ihtiyacı olan hastalarımızla ücretsiz görüntülü görüşme hizmeti başlattık. Bu uygulama da hasta ile doktor görüntülü olarak konuşacak, doktor hastanın durumuna göre gerekli önerilerde bulunacak. Uygun olan hastalara randevu verilip polikliniğe fiziki muayene ve tetkikler için çağıralacak ya da evde kal biz gelelim uygulaması ile hasta evinde ziyaret edilecek” dedi.

Ön Tanı Tetkikleri

Coronavirüs şüphesi olan hastalar için ön tanı tetkikleri uyguladıklarını belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ bu uygulama da ise hastaya bir takım sorular sorarak coronavirüs şüphesi olup olmadığı hastaneye gelmeden test edilecek.  Eğer hasta şüpheli çıkarsa ne yapması gerektiğ anlatılacak ve en kısa zamanda sağlık kuruluşuna sevki sağlanacak” dedi.

Temiz Alan Uygulaması

Coronavirüs şüphesi olmayan tüm hastalar için temiz alan uygulaması başlattıklarını belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Bu anlamda muayeneleri az sayıda, randevulu ve kontrollü bir şekilde yapmaya özel gösteriyoruz. Amacımız salgın nedeniyle diğer hastaların mağduriyetini önlemek içindir. Bu nedenle hastaneye coronavirüs şüpjesi hastalarla diğer hasta girişleri ayrılmıştır. Central Hospital’in ana girişini solunum yolu hastalıkları ile diğer tüm hastaların girişi olarak ikiye ayırdık. Acil servisimizin de hastalarımızın şikayetlerine göre ayrı girişleri mevcut. Hastanemizde solunum şikâyeti olmayan diğer hastalar için  temiz alan oluşturduk. Temiz alan bekleme bölümü her saat başı ULV sistemiyle dezenfekte ediliyor. Temiz alan poliklinik muayene alanı her hastadan sonra ULV ile  dezenfekte edilip sonraki hastaya hazırlanıyor. Hasta yatırılarak tedavi olacaksa temiz alan servisinde yatırılıyor ve odası her hasta değişiminde tekrar dezenfekte ediliyor. Amelıyat olacak hastalar için tüm ameliyathane hepafiltreli  ve lamınar airflow sistemiyle corona virüs dahil tüm mikroorganizmalardan arındırılmaktadır. Tüm yoğun bakımlar hepafiltreli olup coronavirüs dahil tüm mikroplara karşı korumalıdır.” Dedi.

Corona Virüs Hastaları Nasıl Tedavi Ediliyor?

Coronavirüs hastalarının tedavi şekilleri ile ilgili bilgiler veren Op. Dr. Özer Gürbüz, “ corona virüs şüpheli hastalarımızı da hafif, orta ve ağır şüpheli olarak üçe ayırıyoruz. Hafif olanları ayaktan tedavi  takip ve duzenlı kontrollerini yapıyoruz. Orta şüpheli hastalarımızı izole servis ve odalarda takıp ve tedavilerini yapıyoruz. Ağır şüpheli hastaları da kamu hastanelerine sevk ediyoruz. şu ana kadar hastanemizde covid 19 test sonucu pozitif gelen yanı corona virüslü hastamız yoktur. Bu sebeple acil tedavi gerektiren diğer hastalarımız randevu alarak  temiz alandan giriş yapıp  ilgili bölüm uzman doktorumuza muayene olabılırler. Ya da yine randevu alarak hastaneye gelmeden ilgili uzman doktorla görüntülü  bir konuşma yapabilirler. E-Doktor hizmetimiz ücretsiz olup randevu alarak mümkün olmaktadır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com