Ege Ambulans
Batı Anadolu Grubu 22 yıldır Sadece İnsana Hizmet Ediyor03/02/2021

22 yıl önce Bayraklı’da İzmir’in ilk özel hastanelerinden birisi olan Batı Anadolu Central Hospital’i hayata geçiren Op. Dr. Özer Gürbüz bugün bünyesinde hastane, okul, otel ve gıda bulunan Batı Anadolu Grubu’nu her geçen gün büyütmek için çalışmaya devam ediyor. Batı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz bu sektörlerin tamamında bin 500’den fazla kişiyi istihdam ediyor. Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Biz her zaman insanı merkeze koyan bir grubuz. Hizmet verdiğimiz sektörleri düşündüğünüz zaman bunların birbiriyle bağlantısı olmadığı düşünülüyor fakat tam tersi hepsi birbirine bağlı. Biz hastane olarak bir bireyin doğumunu gerçekleştiriyoruz ve ölümüne kadar sağlığıyla ilgileniyoruz. Diğer yandan büyürken sağlıklı içecek içmesini sağlıyoruz. Okul çağına gelen çocuklarımızın eğitimine hizmet veriyor ve tatillerini gerçekleştirebilecekleri kaliteli turizm alanları sunuyoruz” dedi

4 farklı sektör

Batı Anadolu Central Hospital ve Batı Anadolu Central Medical ile sağlık hizmeti verdiklerin hatırlatan Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Şu anda 5 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük mesleki ve teknik eğitim kampüslerinden birine sahibiz. Eğitim alanında Batı Anadolu Koleji ve Batı Anadolu Teknik Liseleri, gıda alanında Fruga ve Gediz Minera Doğal Kaynak Suları Markaları ve Turizm Alanında Çeşme Farm Otel olarak halkımızın hizmetindeyiz” dedi Op. Dr. Özer Gürbüz sağlık, eğitim, turizm ve gıda alanındaki yeni yatırımlarını anlattı.

Pandemide de kesintisiz hizmet

Batı Anadolu Hastaneleri olarak pandemi sürecinde halkımızın sağlık konusundan önemli bir eksiğini tamamladık diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Pandemi sürecinde hizmetlerimize kesintisiz devam ettik. 7/24 görevimizin başında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Koronavirüsün o dönemki bilinmezliğinden korkulurken, biz halkımıza hizmet etmeyi hiçbir zaman bırakmadık. Pandemi döneminde Batı Anadolu Hastaneleri iyi ki var sloganına layık olmak için tüm sağlık hizmetlerimizi kesintisiz sürdürdük” dedi.

Ek Binamızı Halkımızın Hizmetinde

Batı Anadolu Hastaneleri olarak Batı Anadolu Central Hospital ve Batı Anadolu Central Medical olarak sağlık hizmetini sürdürdüklerini hatırlatan Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Pandemi sürecinin başında Batı Anadolu Central Hospital ek hizmet binasını hizmete koyduk. Ve sürecin başından itibaren bu alanı temiz alan olarak ayırdık. Pandemi bölümüyle girişleri ve çıkışları ayırdık. Bu anlamda temiz alanda pandemi dışındaki hastalarımızın muayene, tanı, tetkik, tedavi takibi ve ameliyatlarına kesintisiz devam ettik. Başlangıçtan itibaren pandemi kliniğini açtık. Kamuya destek olduk. Kovid-19 salgını sırasında şikayeti olan tüm vatandaşlarımıza pandemi bölümündeki polikliniklerde tanı, tedavi ve PCR testlerini yaptık. Durumu ağır olanları hastanemize yatırdık, evde izole olacak durumda olan hastalarımızı evlerine gönderdik. İlaçlarını Sağlık Müdürlüğü’nden ücretsiz temin ettik ve ücretsiz olarak hastalarımıza ulaştırdık” dedi.

Aşılama Süreci

Batı Anadolu Hastaneleri olarak aşılama sürecine önem verdiklerini belirten Op. Dr. Gürbüz, “ Aşılama sürecinde yine çok önem veriyoruz. Ayrı bir aşılama polikliniği yaptık. Öncelikle ben dahil olmak üzere hastanelerimizde görev yapan tüm personelimizi aşıladık. Daha sonra dışarıdan gelen sağlık personeli arkadaşlarımızın aşılama işlemini gerçekleştirdik. Şu anda da Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı aşılama programına göre vatandaşlarımızın aşılama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği herkes hastanemizde aşı olabilir” dedi.

Sağlığınızı Ertelemeyin

“Koronavirüsten çekinen herkes bu dönemde sağlığını erteledi” diyen Op. Dr. Gürbüz, “ Bu ertelemeyi biz çok sakıncalı görüyoruz. Biz batı Anadolu hastaneleri olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları eksiksiz yerine getirdik. Hiçbir doktorumuz çekinmeden korkmadan hastalığın üzerine giderek tedavi sürecinde aktif rol almıştır. Tüm ekibime teşekkür ediyorum. Central Hospital’de temiz alan girişinden giren pandemi teması ve şüphelisi olmayan tüm hastalarımız tedavilerine devam edebilirler. Pandemi şüphesi olan hastalarımız da pandemi kliniğimize başvurabilirler. Diğer yandan Mersinli Batı Anadolu Central Medical’e korovirüs şüphesi olan hastalarımızı kabul etmediğimiz için bu merkezimizde de tedavilerine devam edebilirler” dedi.

Hastanemizi Yeniledik

Aşılama sürecini tamamladıktan sonra pandemi sonrası döneme hazırlandıklarını belirten Op. Dr. Gürbüz, “ Bu dönemde tüm hastanemizi gerek teknolojik, gerek altyapı, gerekse hekim kadrosu bakımından güçlendirdik. Deniz manzaralı tek kişilik odalarımızı hazırladık. Güçlü dezenfeksiyon sistemi olan Laminer Air Flow sitemli ameliyathanelerimizi hazırladık. Yoğun bakım yatak sayımızı artırdık. Anjiyo ünitesi, MR, tomografi, mamografi, röntgen ve diğer görüntüleme sistemlerimizi ileri teknolojilerle yeniledik. Laparoskopik ameliyatlar için tam donanımlı olarak hazırlandık. Obezite ameliyatlarını hastanemizde yapmaya başladık” dedi.

Nitelikli Sağlık Hizmeti

Central hospital olarak tüm branşlarda poliklinik hizmeti verdiklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ deniz manzaralı tam donanımlı hasta odaları, laminar air flow sistemiyle steril edilmiş ameliyathaneleri, yine tam hijyenik yoğun bakım üniteleri,  7/24 hizmet veren kalp ve damar merkezi, kadın doğum polikliniği, güzellik merkezi,  fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ve ozon tedavi merkezi ile yüksek teknoloji cihazlarla donatılmış görüntüleme merkeziyle   güler yüzlü ve tecrübeli hekim kadrosuyla  kalite standartlarına uygun nitelikli sağlık hizmeti sunmaktayız” dedi.

Sağlık Turizmine Hazırlandık

“Pandemi sonrası dönemde büyük bir artış beklediğimiz sağlık turizmi hastalarımız için tüm gereken altyapı çalışmalarını tamamladık” diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ bu pandemi sürecinde sağlık turizmi çok etkilendi. Bizde bu projemizi bekletmek zorunda kaldık. Ancak altyapımızı güçlendirdik. Hastanelerimize belirli kalite standartları çerçevesinde çok yüksek kalite notu alacak şekilde tamamladık. Pandemi sonrasında turizmin tekrar açılmasından sonra yurt dışından gelen hastalara hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu anlamda Çeşme Farm Oteli’mizi de sağlık turizmine uygun hale getirdik” dedi.

Uzaktan Eğitime Hazırlıklı Hale Geldik

Türkiye de ve dünyada en çok olumsuz etkilenen sektörlerden birinin de eğitim sektörü olduğunu belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Tamamen yüz yüze eğitimin sıfırlandığı uzaktan eğitimle devam eden bir süreç geçirdik. Uzaktan eğitime hazırlıklı olmamamıza rağmen, hızlı uyum sağladık. Hem MEB hem de biz bu uyum sürecini hızlı atlattık. Dijital platformlarda uzaktan eğitme hazır hale geldik. Öğretmenlerimizi eğittik. Onlarda tecrübeli hale geldiler. Uzaktan eğitime eksiksiz devam ettik. Öğretmenlerimiz ve eğitim kadromuz son derece özverili bir şekilde bağlantılı halde oldular. Eğitim sadece öğretim ve bilgi değil. Öğrencilerin sosyal hayatını etkileyen bir hayat. Bu süreç öğrencilerin sosyalizasyonu açısından olumsuz geçti. Okular kapanırken sevinen öğrenciler, şimdi okullar açılırken sevinir hale geldiler. Umarım beklendiği gibi 15 Şubat’ta yüz yüze eğitim başlar ve biz öğrencilerimize, öğrencilerimiz okullarına kavuşurlar.

Eğitimde Büyük Yatırımlar

Pandemi döneminde uzaktan eğitim yapılırken, BASEK olarak pandemi sonrası döneme hazırlandıklarını belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, eğitim alanında yaptıkları büyük yatırımları anlattı.

Anaokulundan Fen Lisesine Eğitim

Eğitim altyapımızda Batı Anadolu Koleji eğitim kurumumuzu anaokulundan fen ve anadolu lisesine kadar kesintisiz eğitim verilecek şekilde düzenlediklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ bu anlamda anaokulunda kurumumuza gelen bir öğrenci Anadolu ve Fen lisesine hatta önümüzdeki yıllarda süreç tamamlandıktan sonra öğrencilerimiz kesintisiz eğitim alabilecekler” dedi.

Geleceğin Meslekleri BASEK’te

Batı Anadolu Okulları’nın Batı Anadolu Koleji ve Batı Anadolu Türk Alman Teknik Liseleriyle  online uzaktan ve yüz yüze eğitim verdiğini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Sağlık, Biyomedikal, Veterinerlik, Bilişim, Elektrik, Gıda, Turizm, Havacılık, Otomotiv, Raylı Sistem, Savunma Sanayi, Elektronik, Enerji ve Adalet ile birlilte 14 alan 24 dalda eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Özellikle Sağlık, havacılık, savunma sanayi, elektrikli otomotiv, veterinerlik, elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri gençlerimizi geleceğe taşıyacak, Türkiye’nin kalkınmasında aktif rol almalarını sağlayacak önemli bölümlerdir” dedi.

Mesleki Okulları Teknik Liselere Dönüştürdük

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerin tamamının Teknik Liseye dönüştürdüklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren meslek liselerimiz Batı Anadolu Teknik Liseleri olarak eğitim ve öğretime devam edecek. Çünkü Türkiye’nin nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Ne yaparsanız yapın, her sektörde teknik alt yapı var. O yüzden mesleki teknikten teknik lise seviyesine geçtik. Diğer bir sebep ise Almanya ile yaptığımız akreditasyon çalışmalarıdır. Önümüzdeki pandemi sürecinden sonra öğrenci değişimlerine başlayacağız.  Bu kapsamda eğitim verecek olan Batı Anadolu Türk Alman Teknik Liseleri özellikle AB ve Almaya başta olmak üzere çalışabilmeleri, iş bulabilmeleri, dil eksiğini tamamlayacağı bir okul olacak. Ayrıca Batı Anadolu Koleji anaokulundan fen lisesine öğrencilerimizi tüm üniversitelere hazırlarken, teknik liselerde nitelikli teknik üniversitelere öğrenci hazırlayacak” dedi.

Elektrikli Otomotiv ve Savunma Sanayi Bölümleri

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren elektrikli otomotiv ve savunma sanayi bölümlerinin de eğitime başlayacağını belirten Op. Dr. Gürbüz, “Bu sektörler bana göre geleceğin sektörleri. Bu anlamda bu alanlara öğrenci yetiştirmemiz gerekiyor. İzmir’de bu alanda benim bildiğim ilk eğitim kurumu olacağız. Bu bölümlerle birlikte teknik liseler artık 14 alan 24 dalda eğitim veren çok büyük bir okul haline geldi.

Anaokulu’ndan Liseye Kesintisiz Eğitim

Batı Anadolu Kolejı’nin anaokulundan fen lisesine kadar kesintisiz  ve üniversiteyi hedefleyen iddialı öğrencilere eğitim verdiğini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “Yine Batı Anadolu Türk Alman Teknik Liseleri  “ Almanya ve Avrupa Birliği’yle akreditedir ve teknik üniversitelere giriş düzeyinde teknik eğitim sunmaktadır. Batı Anadolu okulları üniversite ve iş garantisi veren bölümleri yurt dışında çalışma imkanı, devlet destekli bölümleri ve burs kredi imkânlarıyla tüm gençleri talepleri doğrultusunda kampus çatısı altında toplamaktadır. Her çocuk bir yıldız adayıdır görüsüyle hareket edem eğitim kadromuz Ege’nin yıldızlarını toplayıp Türkiye’nin geleceğine hazırlamak amacını taşımaktadır” dedi.  

Yeteneklerin Keşfi

“ BASEK olarak gençlerin yeteneklerini keşfedilmesi ve yönlendirilmesine büyük önem veriyoruz” diyen Op. Dr. Gürbüz, “ Ayrıca keşfedilen bu yetenekleri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Batı Anadolu okullarımızda öğrencileri anaokulundan itibaren inceleyen, gözleyen bir kurul oluşturduk. Bu kurul öğrencilerin sanat, spor, müzik, bilgisayar, matematik gibi alanlardaki yeteneklerini keşfedip yönlendirecek” dedi.

Batı Anadolu Üniversitesi

Batı Anadolu Üniversitesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Op. Dr. Gürbüz, “ Hayalimiz olan Batı Anadolu Üniversitesi için kampüsümüzü oluşturduk. Sosyal alanları düzenledik. Büyük bir kampüs oluşturduk. Yüksek Öğretim Kurulu ile çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda eğitime başlamasını planlıyoruz” dedi

Turizme Yeni Yatırımlar

Batı Anadolu Grubu olarak turizm alanında Çeşme Farm Otel olarak hizmet verdiklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Tabi tüm dünyada olduğu gibi bizde de turizm sektörü pandemiden olumsuz etkilendi. Ancak biz bu süreçte, hastanelerimizle entegre olan Çeşme Farm Otel’i sağlık turizmine uygun hale getirdik. Pandemiden sonra oluşan bu kayıpların giderilmesi için bizde kendi üzerimize düşeni yapacağız. Bu anlamda otelimizin yatak kapsitesini artırdık. Çeşme Far Oteli yeniden dizayn ettik. Sağlık turizmi ve tatil turizmine hazır hale getirdik” dedi.

2 Yeni Otel Projesi

Batı Anadolu Grubu olarak turizm sektöründeki yeni yatırımlarını anlatan Op. Dr. Özer Gürbüz şunları söyledi: “ Önümüzdeki süreçte şehir içinde yeni merkez otel projemiz var. Batı Anadolu Western Anatolia markası altında bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyouz. Ayrıca yine pandemiden sonra yine çok ihtiyaç duyulacağını düşündüğümüz ortamn evleri projemizi hayata geçireceğiz. Burada yerli ve yabancı turistler şehrin gürültüsünden uzakta, sakin ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekler. Ayrıca pandemiden sonra Çeşme Farm Otel’de olduğu gibi bu iki yeni projemizi de hayata geçirdikten sonra hastanelerimizle entegre edip sağlık turizmi alanında da hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Sağlıklı İçecek Gediz Minera

Gediz Minera ve Furuga markalarıyla sağlıklı gıda alanında da hizmet verdiklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “Gediz Minera ve Furuga, mineral dengesi tam olan doğal kaynak suyunda yapılıyor. Doğal maden suları bildiğiniz gibi mineral oranlarıyla ilgilidir. Bizim markalarımızın, diğer tüm maden sularından farkı çok dengeli olması ve sodyum oranı düşük olmasıdır. Her doğal su faydalı değildir. Deniz suyu da doğal ama içilmiyor. Tüm içeceklerimiz el değmeden steril şartlarda üretiliyor. Gediz Minera doğal maden suyu, Furuga ise doğal maden suyundan oluşan meyveli ve gazlı içecekleri oluşturuyor. Gediz Minera  düşük sodyum bol mineral oranlarıyla dünyaca ünlü doğal mineralli suları ile aynı mineral dengesinde ve kalitesindedir” dedi.

Mısır Şurubu Kullanmıyoruz

Tüm içecek ve gıda ürünlerinde kesinlikle mısır şurubu kullanmadıklarını belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Mısır şurubu adeta bir zehirdir. Kana çok hızlı karışan bir maddedir. Ülkemizde özellikle çocuklarda da görülmeye başlanan diyabetin artmasının en büyük sebeplerinden birisi de mısır şurubudur. Biz sağlıklı gıda sloganıyla yola çıktığımız için şimdiye kadar mısır şurubunu fabrikamızın kapısından içeriye sokmadık ve bundan sonra da asla sokmadan sağlıklı gıda üretmeye devam edeceğiz. Bizim tüm ürünlerimizin mineral dengesi de tam yerindedir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com