Ege Ambulans
Bel Fıtığı Ameliyatında Kullanılan Bu Teknik…. 02/08/2017

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Akşan bel fıtığı ameliyatlarında kullanılan mikrocerrahi tekniğin artan teknolojik gelişmelerle birlikte tedavide başarı oranını artırdığını söyledi.

Cerrahi Tedavi Son Çare

Bel fıtığının şiddetli ağrıya neden olan ve kişinin yaşam standartlarını etkileyen ciddi bir hastalık olduğunu kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Akşan, “ Bel fıtığı tedavisi uygulanan hastalarda başarı oranı yüksektir. Bu tedavi çeşitlerinde; ilaç tedavileri, korse kullanımı, algolojik yaklaşımlar ve fizik tedavi gibi yöntemler bulunmaktadır. Bel fıtığında cerrahi son çaredir.” dedi.

Mikrocerrahi İle Bel Fıtığı Tedavisi

Mikrocerrahi teknikle uygulanan bel fıtığı tedavilerinde başarı oranının diğer cerrahi yöntemlere göre daha yüksek olduğunu belirten Opr. Dr. Akşan, “ Son yıllarda artan teknolojik gelişmelerle yapılan ameliyatlarda büyük başarılar elde edilmiştir. Bu teknolojik gelişmelerden bir tanesi de ameliyathane mikroskobudur. Mikroskop cihazı birçok branşta kullanıldığı gibi özellikle beyin cerrahisi ameliyatlarının önemli yardımcılarındandır. Bu sistem özellikle beyin ameliyatları, bel fıtığı, boyun fıtığı ameliyatları yapılmaktadır.” dedi.

Ani Bel Ve Bacak Uyuşmalarına Dikkat

Bel fıtığının belirti ve bulguları hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Özgür Akşan, “ Aniden başlayan bel ve bacak ağrılarında ve bacak uyuşmalarında vakit kaybetmeden uzman doktora başvurulmalı ve görüntüleme yapılmalıdır. Yapılan tedavilere rağmen başarılı olunamamış ve hasta bel fıtığından ameliyat olacaksa;  özellikle mikrocerrahi teknikle yapılan bel fıtığı ameliyatları tercih edilmelidir. Mikrodiskektomi işgücü kaybı olmadan hastanın işe hızlı dönmesini kolaylaştırmaktadır. Bu teknikte  daha küçük kesi yapıldığı için ameliyat esnasında kas dokusu harabiyeti azalır. Mikrocerrahi yöntemde kullanılan mikroskop sayesinde sinir dokuları daha net ve üç boyutlu izlenebildiği için cerrahi komplikasyon riski daha düşüktür. Ameliyat sonrası 3-4 saat içerisinde hasta yürüyebilir. Ertesi günü taburcu olabilir ve genellikle pansuman gerekmez. Hasta; mikrodiskektomi yöntemi ile ameliyat sonrası iyileşme sürecini daha rahat geçirir.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com