Ege Ambulans
Bel fıtığı ameliyatından 2 saat sonra taburculuk30/11/2021

Bel fıtığı ameliyatları artık “tam kapalı” teknikle, lokal anestezi altında, ağrısız ve dikişsiz olarak yapılıyor ve hasta ameliyattan sonra hemen yürüyüp, 2 saat sonra taburcu oluyor. Ağır işte çalışmayanların 5 günde işine dönebildiği ameliyat yöntemi, özellikle günlük yaşantısına bir an önce dönmek isteyenler tarafından çok tercih ediliyor.

Uzun yıllar yurtdışında bu alanda uzmanlaşmış kliniklerde özel eğitimler alan Doç. Dr. Murat Sayın, dünyada ve ülkemizde nadir yapılan tam kapalı bel fıtığı ameliyatlarını Ege Bölgesi’ne getiren ve başarıyla uygulayan kişi.

Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Sayın’ın verdiği bilgilere göre, diğer adı “full endoskopik diskektomi” olan tam kapalı bel fıtığı ameliyatı, diğer kapalı ameliyat tekniklerinden farklı olarak, tam endoskopik yöntemde fıtığın olduğu bölgeye 5 mm’lik bir kamera sistemi ile doku hasarı yaratmadan ulaşılıyor.  Fıtık, yüksek çözünürlüklü görüntüleme cihazları eşliğinde güvenli olarak çıkartılıyor. Ameliyat normal bir seyir içinde gerçekleşirse 30 ila 60 dakika arasında tamamlanıyor.

Murat Sayın tam kapalı bel fıtığı ameliyatı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Fıtığın yerine göre lokal, spinal veya genel anestezi uygulanıyor. Lokal anestezi ve spinal anestezide hasta uyanık ve cerrah ile iletişim halinde oluyor. Ameliyat yapılacak bölgenin uyuşturulması yeterli, bu sayede genel veya spinal anestezi alamayacak durumda olan hastaların güvenle ameliyatı mümkün. Kronik hastalığı olan (kalp, şeker, tansiyon gibi) ve düzenli bir şekilde her gün ilaç alması gereken hastalar, ilaçlarını kullanabiliyor. Güçlü kan sulandırıcı kullanan hastalara, birkaç gün önce kan sulandırıcı iğne ile değişiklik yapılıp ameliyat günü eski ilaçlara devam ediliyor. Endoskopik olarak 3-5 mm’lik çok küçük bir kesiden özel açılı kameraları olan cihazlarla girilerek, anatomik boşluklar arasından süzülerek ilerleniyor, bu sayede doku hasarı olmuyor, dokuya son derece saygılı bir uygulama. Fıtıklı bölgenin alınması işleminde kanama yok denecek kadar az.”

Tam Kapalı Tekniğin Avantajları Neler?

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com