Ege Ambulans
Bel fıtığı belirtileri nelerdir?02/08/2022

Bel fıtığının günümüzde hemen hemen herkeste görülebilen bir sağlık sorunu olduğunu kaydeden Fizyoterepist Necdet Döner,” Bel fıtığı kişinin iş hayatını sosyal hayatını ve kişinin yaşam kalitesini bozan bir durumdur. Her bel ağrısı bel fıtığıdır anlamına gelmemektedir” dedi.  

Bel bölgesinin vücut ağırlığımızın büyük bir kısmını taşıyan bölgemiz olduğunu belirten Fzt. Necdet Döner, “ 5 tane omurdan oluşan bel bölgesi omurlar arasında jelatinöz kıvamda disklerimiz bulunur. Bu diskler zamanla aşınır ve yırtılır. Yırtılması sonucunda ise arkasında bulunan omuruliğe bası yapar. Taşan dokunun sinire bası yapmasını fıtık olarak adlandırıyoruz. Bası sonucu belden aşağıya doğru karıncalanma uyuşma gibi belirtiler meydana gelir. Bu tür belirtileriniz varsa erken aşamada tedavi edilmesinde fayda var. Hekim onayıyla beraber fizyoterapi ve manuel terapi seanslarıyla yüksek başarı oranı elde edebilmektedir.

Bel fıtığının nedenleri hakkında bilgiler veren Fzt. Necdet Döner, hareketsiz yaşam, yanlış postür, ağır yük altında çalışmak, sigara içmek, yaşlılık, fazla kilo gibi nedenlerin başlıca bel fıtığı nedenleri arasında yer aldığını söyledi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com