Ege Ambulans
Bel Fıtığı Tedavisinde Lazer Dönemi11/10/2017

Dr. Akşan Toplumda sık rastlanan bel fıtığı tedavisinde kullanılan Epiduroskopi uygulamasının anestezi olmadan da uygulanabildiğini söyledi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Akşan, Epiduroskopi yönteminde ucu her yönde hareket edebilen bir endoskop ile kuyruk sokumunun altından omurga içine katater ile girilerek omurilik dış kısmının incelendiğini belirterek; Epiduroskopide özellikle bel fıtığında taşan fıtık parçaları lazer yöntemi ile yakılarak ya da mekanik yolla alınabilir. Ayrıca sinir kökü yapışıklıkları mekanik olarak temizlenebilir ve sinir kökünde ödem için steroid ve ağrı kesici ajanlar verilebilir.” dedi.

Epiduroskopi kimlere uygulanır

Uzun süreden beri bel ağrısı çeken, kanal daralması, bel fıtığı olan; ilaç tedavisi ve fizik

tedavisinden fayda görmemiş hastalara yöntemin uygulanabildiğini belirten Op. Dr. Özgür Akşan, “ Daha önce bel fıtığı ameliyatı geçirmiş, yapışıklık olmuş, omurgaya platin takılmış ancak ağrıları geçmemiş hastalara da yöntem uygulanabilir. Bu yöntemde herhangi bir yaş sınırı yoktur. Hastaların sadece yöntem için uygun olmaları yeterlidir” dedi ve  “Bu hastalara ilaçlı MRG (Magnetic Resonance) çekiyoruz. Daralma ve yapışıklık tespit edersek Epiduroskopi uyguluyoruz.” Dedi.

Yöntemin Uygulanışı

Epiduroskopi yönteminin uygulanış şekli ile de bilgiler veren Op. Dr. Özgür Akşan, “ Kuyruk sokumunun altında doğal bir delik mevcut. Buradan rahatlıkla giriliyor. İşlem ortalama 10 dakika kadar sürüyor. Genel anestezi ya da spinal anestezi olmadan narkozsuz uyanık yapılan bir yöntemdir. Hasta işlemden sonra 15 dakika kadar istirahat ettikten sonra arabası ile evine dönebilir. Biz Epiduroskopi yaptığımız hastalarımıza dikiş atmıyoruz. Ertesi sabah hasta rahatlıkla banyo yapıp hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor” diye konuştu.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com