Ege Ambulans
Bir Buçuk Yılda 72 Kilo Verdi06/08/2018

İzmir Bornova’da yaşayan 38 yaşındaki Selma Savaş Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar  ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatı ile 72 kilo vererek 147 kilodan 75 kiloya indi. 

Küçüklük yıllarından itibaren kilolu olduğunu belirten Savaş, “ kendimi bildim bileli hep kiloluydum. Küçüklüğümden beri hep diyet yapıyordum. Bu diyetlerin sonunda kilo veriyordum fakat verdiğim kiloları fazlasıyla geri alıyordum. Bu ameliyatı olan hastaları sürekli takip ediyordum. Yaşamlarında yaşadıkları değişimleri gözlemledim. Bende bu ameliyatı olmaya karar verdim. Hayatımda şimdiye kadar aldığım en güzel kararın bu olduğuna inandım. Şimdi daha rahat, özgür ve özgüvenli hissediyorum. İstediğim kıyafeti giyebiliyorum. Çocuğumla daha iyi vakit geçirebiliyorum. Bu anlamda benim için bu ameliyat hayatıma yeni bir başlangıç oldu dedi.

Başrol Hastalarımızın

Selma Savaş’ın ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ise, hastamız bir buçuk yıl gibi bir sürede 72 kilo verdi ve ideal kilosuna ulaştı. Uygun hastalarda kapalı yöntemle gerçekleştirilen bu ameliyatlarda hastalar sağlıklı bir şekilde kilo vererek daha kaliteli bir yaşam sürebiliyorlar. Bu ameliyatların başarılı olmasında ameliyat gerçekleştiren cerrahın tecrübesinden çok hastanın gayreti var. Ben hastalarıma onun için ‘ Başrol Senin ‘ diyorum. Çünkü gerçekten başrolde kişiler var. Biz tüp mide ameliyatıyla tetiği çekiyoruz ondan sonrası; yeme içme alışkanlıklarını değiştirerek günlük aktivite alışkanlıklarını değiştirerek hastaya kalmış bir şey. Selma Hanım bu kuralları çok güzel yerine getiriyor. Bizim beslenme önerilerimize harfiyen uyuyor. Sağlıklı bir şekilde de ideal kilosuna ulaştı.

Diyetisyen Takibi Önemli

Obezite cerrahisinde amacın az yemek değil, yeme içme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu belirten Doç. Dr. Serdar Kaçar, “ ameliyattan sonra az yemek yiyeceksin. Az ye ne yersen ye, pasta da ye, şarap ta iç demekle bu iş yürümez. Hastanın ameliyat sonrası bariatri konusunda deneyimli bir diyetisyenle yeme içme alışkanlıklarının değişmesi için program yapması gerekmektedir. Ekibimizde bariatri konusunda deneyimli diyestisten arkadaşımız Ömer Faruk Korkmaz görev yapmaktadır.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com