Ege Ambulans
Blefaroplasti İle Daha Genç Göz Kapakları29/11/2021

Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti olarak bilinen işlemin göz kapaklarında zamanla oluşan değişiklikleri iyileştirmeye yönelik olarak yapılan bir estetik operasyon olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç “Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir” dedi. Op. Dr. Kılıç ayrıca badem göz estetiği olarak bilinen uygulama hakkında da bilgiler verdi.

“Gözleriniz yüzünüzde en dikkat çeken estetik ünitedir. Bu nedenle göz çevresinde ve göz kapaklarında oluşan değişiklikler tüm yüzünüzün güzelliğine etki etmektedir” diyen Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Genetik nedenler, uzun süreli güneşe maruziyet, yaşlanma  ve benzeri nedenlerle göz kapaklarında oluşan sarkma ve kırışıklıklar yaşlı ve yorgun görünmenize neden olabilmektedir. Bu durumda blefaroplasti uygun tedavi alternatifidir” dedi.

Teknik olarak bu operasyonda göz kapaklarının cilt, kas ve yağ yastıkçıklarındaki fazlalıklar alındığını ve bu şekilde daha genç ve canlı bir görünüm elde edildiğini kaydeden Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir. Operasyon öncesi değerlendirmede kullanılan ilaçlar, tiroid hastalıkları, göz yaşı problemleri ve başka hastalıklar dikkate alınmalıdır. Bu nedenle operasyon öncesi verdiğiniz bilgiler hekiminiz için çok değerlidir” diye konuştu.

Operasyonun lokal anestezi altında yaklaşık 1 saat içinde gerçekleştirildiğini söyleyen Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Operasyon sonrası göz çevresinde ödem, şişlik, morluk, göz yaşarması gibi şikayetler tamamen normaldir. Bu şikayetlerin büyük bir kısmı on gün içerisinde düzelmektedir” şeklinde konuştu.

Badem Göz Estetiği

Yakın zamanda popülerleşen badem göz estetiği hakkında bilgiler veren Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Lateral kantus olarak adlandırılan, gözün dış köşesinin cerrahi tekniklerle yukarıya taşınması işlemidir. Bu uygulama ile kişinin bakışları daha genç ve dinamik hale getirilebilmektedir. Lateral kantoplasti ya da badem göz estetiği ameliyatı; standart göz kapağı estetiği ameliyatlarının bir parçası olarak yapılabildiği gibi tek başına da yapılabilmektedir” dedi.

Op. Dr. Kılıç, “ Teknik olarak işlem; lokal anestezi altında göz kapağı üzerinde yapılan küçük bir kesiyle 30 dakika gibi kısa sürede yapılan bir operasyondur. Uygulama sonrası göz kapaklarında şişlik ve ödem oluşabilmekte; bu sorunların büyük bir kısmı da on gün içinde düzelmektedir. Sonrasında da güneşten korunmaya özen gösterilmeli ve yara izinin giderilmesi için önerilen tedavilere dikkat edilmelidir. Cerrahi müdahaleden çekinen veya farklı nedenlerle ameliyat olamayan misafirlerimiz için, mezoterapi, botoks ve ışık dolgusu uygulamaları ile göz kapaklarındaki problemlere yönelik alternatif tedavi protokolleri uygulanmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com