Ege Ambulans
Burası Bir Hastane, AVM Değil01/02/2021

Gaziemir Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Necmettin bazı basın yayın organlarında “Burası bir hastane. AVM değil. Ateşi yüksek olan bir hastayı AVM’ye almazlar. Ancak burası sağlık hizmeti veren bir kuruluş. Otel, AVM, sinema, tiyatro değil. Hastaneler sağlık hizmeti verirler. Ateşi olan insanları da kabul ederek özel bir bölümde tedavi ederler. Hastanemizde Kayıt esnasında hastanın geçmişine dair bir sorun var ise, sistem otomatik uyarıyor. Bu gibi hastalar, özel bir alana alınarak tetkik ve tedavileri burada devam eder.” dedi.

Hiçbir Hastamıza Virüs Bulaşmadı

Pandeminin başladığı ilk günden beri hastanemizde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yayınladığı tüm önlemleri aldıklarını belirten Doç. Dr. Necmettin Yakut, “Halen bölgede en fazla açık kalp ameliyatı ve invazif kardiyolojik işlemlerin yapıldığı bir merkezlerden biriyiz. Yine özel hastaneler içerisinde Prof. Dr. Harun Evrengül denetiminde çok başarılı ve en fazla elektrofizyoloji yapılan merkezlerden biriyiz. Pandemi sürecinin başından beri yüksek yoğunluklu hasta yatırılıp tedavi edilmesine rağmen, hastanemizde yatarak tedavi gören hiçbir hasta  Kovid-19 tanısı almamıştır. Tüm bunlar aldığımız sıkı tedbirler sayesinde olmuştur. Bir anlık 3-5 kişinin yan yana gelmesiyle tedbirlerin alınmadığına inanmak cehalettir” dedi .

Özel Sistemli Ateşölçer

Pandeminin başından beri hastane de ateş ölçer sistemi olduğunu belirten Doç. Dr. Yakut, “ Hastanemizin acil ve poliklinik giriş kapılarının üzerinde aynı havaalanlarındaki gibi yer alan ateş ölçer sistemi kapıdan her giren kişinin ateşini ölçüyor, görüntüsü ile birlikte kaydediyor. Ancak yaklaşık 1 ay önce bu sistemin yanına girişi herkesin görebileceği, bilekten ateş ölçeri olan bir sistemi getirdik. Ve yazı yazdık. Ateşi yüksek olan kişi çıkınca sistem uyarı veriyor. Biz bu sistemi bilgisayar üzerinden yapmayı daha uygun bulduk. Çünkü orada birini görevlendirip, giren kişiler 30 cm kadar yaklaşıp hiçbir personelimin ateş ölçerek sağlığını riske atmak istemedik. Bir kez daha belirtmek istiyorum. Hastanemizde sürecin en başından beri ateş ölçümü yapılmaktaydı” dedi.

Hangisini Tercih Edersiniz

Doç. Dr. Yakut, “ Şimdi sizlere soruyorum. Siz bir kalp hastası olsaydınız hangisini tercih ederdiniz. İçerisinde Kovid-19 hastalarını barındıran bir genel hastane, ya da hiç Kovid-19 hastası kabul etmemiş, yani pandemi hastanesi olmamış sadece kalp damar hastalıkları hastanesi olan bir yerde mi tedavi olmayı tercih edersiniz. Yoğunluğun kaynağı bu nedenledir. Aldığımız önlemlerden dolayı bu yoğunluğa rağmen geçmiştede görüleceği gibi yatan hiç bir hastada bulaş olmamıştır.” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com