Ege Ambulans
Burun Ameliyatı Kişiye Özel Olmalıdır15/02/2022

KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Oğuz Demir her burun ameliyatının kişiye özel planlanması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Ali Oğuz Demir; burun estetiği için başvuran hastalarda sürecin detaylı bir ön görüşme ile başladığını ifade etti.

Yapılan görüşmede burun estetiği adayının kurallar dahilinde fotoğraflarının çekildiğini  ve detaylı bir yüz estetik analizi gerçekleştirildiğini söyleyen Op. Dr. Ali Oğuz Demir, “ Daha sonra adayın burnunda fotoğraflar üzerinde oynama yapılarak, kişinin yüz hatlarına en uygun burun birlikte planlanmaktadır. Bu uygulama sadece fikir verme açısından yapılır. Yani bilgisayarda görülen görüntünün son süreçte aynı haliyle kişide de olacağı anlamına gelmez. Sıklıkla yapılan hatalardan birisi de cerraha bir ünlünün fotoğrafı gösterilerek aynı burnu istemektir. Zira kişilerin yüz yapısı, cilt dokusu ve yara iyileşmesi genetiği birbirinden farklıdır ve mutlaka kişiye özel çalışma yapılmalıdır” dedi.

1 Hafta İstirahat

İyileşme sürecininse hastanın cilt yapısına ve genetik faktörlere göre değişkenlik gösterdiğine değinen Op. Dr. Ali Oğuz Demir “ Ameliyat sonrası süreçte 1 haftalık istirahat yeterli olmakta.  Sonrasında hastalar gerek sosyal hayatlarına gerekse iş hayatlarına dönebilirler. Ancak burundaki şişliklerin kaybolması ve dolayısıyla tam sonuç ortalama 6 ay sonra ortaya çıkmaktadır. Hastalar bu süreçte burunlarına darbe almaktan kaçınmalı, gözlük kullanan hastalar ilk 2 ay gözlük kullanmamalı ve bu süreci kontakt lens kullanarak geçirmelidir” diye konuştu.

Sigara iyileşmeyi bozuyor

Op. Dr. Ali Oğuz Demir sigara kullanımının doku kanlanmasına olumsuz etkisi bulunduğunu ve yara iyileşmesini olumsuz etkilediğinin bilimsel olarak kanıtlandığını hatırlatarak ameliyata 15 gün kala sigaranın kesilmesini ve sonrası süreçte en az 2 ay sigara içilmemesini önerdi

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com