Ege Ambulans
Burun Estetiği Ameliyatlarına Talep Artıyor28/03/2022

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Oğuz Demir Türkiye’de en çok yapılan estetik operasyonlardan birinin burun estetiği ameliyatı olduğunu söyledi. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması ile burun ameliyatlarına olan talebin daha da arttığına  değinen Op. Dr. Ali Oğuz Demir ameliyat süreci ile ilgili bilgiler verdi.

İyileşme Süreci Ne Kadar Sürüyor ?

Burun ameliyatı sonrası 1’inci hafta burun kalıbı alınıyor ve hastalar yeni burunları ile ilk kez tanışıyorlar. O gün itibarı ile hastalar işlerine dönebilirler. Ancak burundaki şişliklerin geçmesi cilt tipine göre 6 ay – 1 yıl arası sürmektedir. Kalın ciltli hastalarda iyileşme biraz daha uzun sürebilmektedir.

Yaz aylarında ameliyat olunur mu ?

Yaz mevsiminin yaklaşması ile bu soru ile sık karşılaşmaktayız. Burun ameliyatı ekstrem bir durum olmadığı sürece her mevsim olunabilir. Yazın ekstra güneşe karşı cildi korumak gerekiyor. Ameliyat sonrası mecbur kalınmadıkça 1 ay kadar güneşe çıkmamak, çıkılacaksa da mutlaka koruyucu güneş kremi ve şapka kullanılması uygun olacaktır.

Ameliyattan sonra dudağımın şekli değişecek mi ?

Burun estetiği sonrasında dudağınızın şekli ve yeri değişmeyecektir. Ancak çok düşük burun ucu olan hastalarda burun ucu kaldırıldığı zaman göreceli olarak burun ve dudak mesafesi artmış gibi durabilir. Ameliyat öncesi ve sonrası dudak – burun mesafesi ölçüldüğünde değişim olmayacaktır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com