Ege Ambulans
Burun Estetiğinde Amaç Doğallık04/09/2018

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysel Doğan Geçit, burun estetiği ameliyatlarının temel amacının doğal ve nefes alan burun olması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Geçit, “ Burun estetiği yapılırken burnun ana fonksiyonu olan nefes alma bozulmamalı, yüzün temel yapılarıyla uyumu devam ettirilmelidir” dedi.

Nefes Alan Burun

İnsanlar kendilerini iyi hissetmek ve estetik bir görünüme sahip olmak için burun estetiği ameliyatlarına başvurduğunu belirten Op. Dr. Aysel Doğan Geçit, “ Fakat yapılan araştırmalar gösteriyor ki, bu ameliyatların çok büyük bir bölümünün temel nedeni, sadece estetik görünümlü bir buruna sahip olmak değil. Aynı zamanda nefes alan bir buruna sahip olmaktır.” dedi.

Ameliyatlar Eskiye Oranla Daha Kolay

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatında öncelikli amacın burnun fonksiyonlarını bozmadan, yüzün temel yapıları ile uyumlu, doğal görünümlü burun şeklinin yeniden oluşturulması olduğunu belirten Op. Dr. Aysel Doğan Geçit, “Teknolojinin gelişmesi, yeni tekniklerin uygulanması, bilgi birikiminin artması, hastane standartlarının yükselmesi, burun ameliyatlarını hem biz doktorlar hem de hastalar için daha konforlu hale getirdi. Rinoplasti ameliyatı genel anestezi altında ortalama 1,5 - 2 saat kadar sürer. Hastanın şekil bozukluğunun derecesine göre yapılacak iş ve ameliyat süresi değişebilir”

Memnuniyet Oranı Yüksek

Ameliyat sonrası hasta memnuniyeti ve başarı oranları cerrahın tecrübesi kullandığı teknik ve hastanın beklentisiyle doğru orantılı olduğunu belirten Op. Dr. Aysel Doğan geçit, “ Tecrübeli bir cerrahi ekibin başarı ve hasta memnuniyet oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Ancak bazı hastalarda operasyon sonrası istenen netice elde edilemeyebilir ve ikinci bir operasyona gereksinim duyulabilir. Böyle durumlarda hastanın mutlaka hekimi ile yeniden görüşmesi var olan problemlerin detaylı analizinin birlikte yapılması beklentilerin yeniden gözden geçirilmesi ve yeni bir operasyona karar verilmesi gerekli olabilir.” Dedi

Ameliyat Sonrası Süreç

Ameliyat sonrası iyileşme süreci hakkında da bilgiler veren Op. Dr. Aysel Doğan Geçit, “ “Estetik burun ameliyatı olan hastaların büyük bir bölümü iki-üç gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşabilirler. Ameliyattan bir hafta sonra yorucu olmayan iş ve sosyal hayatına dönebilirler. Günlük hayata tam olarak dönülmesi iki haftayı bulabilir. İyileşme döneminde yüksek efor gerektiren koşma, yüzme, jimnastik gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Erken iyileşme dönemindeki ilk 8-10 hafta arası dönemde ise özellikle darbe veya çarpmalardan korumak ve güneşlenmekten kaçınmak gerekmektedir” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com