Ege Ambulans
Burun Estetiğinde İstenmeyen Sonuçlara İkinci Müdahale Yapılabilir Mi?26/02/2024

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Can Ercan daha önce geçirilmiş burun estetiği ameliyatları sonrası istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda yapılacak revizyon rinoplasti operasyonu ile doğal, estetik ve fonksiyonel buruna kavuşabilmenin mümkün olduğunu söyledi.

İstenmeyen Sonuçlar Olabilir

Revizyon rinoplastinin daha önceki bir burun estetik cerrahisi sonrasında yaşanan memnuniyetsizlik veya fonksiyonel problemleri çözmek için yapılan bir ameliyat olduğunu belirten Op. Dr. Can Ercan, “ İlk rinoplasti operasyonundan sonra bazı durumlarda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sonuçlar arasında burun şeklinde simetri problemleri, kıkırdak veya kemikte asimetri, burun ucunda düzensizlikler, solunum problemleri ve doku kaybı gibi durumlar bulunabilir” dedi.

1 yıl beklenmeli

Revizyon rinoplasti ameliyatının genellikle ilk operasyondan bir yıl veya daha fazla zaman geçtikten sonra gerçekleştirildiğini söyleyen Op. Dr. Can Ercan, “ Bu süre, dokuların ve burnun tamamen iyileşmesi için gereklidir. Ameliyat öncesi detaylı bir değerlendirme yapılır ve hastanın önceki cerrahi geçmişi, beklentileri ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak bir tedavi planı oluşturulur” diye konuştu.

Nefes Alma Korunmalı

Revizyon rinoplasti ameliyatının daha fazla dikkat ve özen gerektirdiğini kaydeden Op. Dr. Can Ercan, “ Önceki cerrahi müdahale nedeniyle hastanın dokuları değişmiş veya zayıflamış olabilir. Bu nedenle, cerrahın deneyimi ve uzmanlığı çok önemlidir. Cerrah revizyon rinoplasti ameliyatında burun yapısını yeniden şekillendirerek istenen sonuçları elde etmeyi amaçlar. Ancak, bu süreçte hastanın burnunun doğal dengesini, ana fonksiyonu olan nefes almasını ve estetiğini korumak da önemlidir” şeklinde konuştu.

Doğru Planlama Önemli

Revizyon rinoplasti, hastanın önceki cerrahi müdahalesinden kaynaklanan problemleri giderirken, burnun doğal görünümünü ve fonksiyonunu restore etmeyi hedefler. Bu nedenle, cerrahi öncesi detaylı bir değerlendirme ve doğru bir planlama önemlidir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com