Ege Ambulans
Can Dostum Projesi Hastalardan Büyük İlgi Gördü25/08/2017

İnsan sağlığını bütün yönleriyle korumak ve iyileştirmek için Can Sağlık Grubu Sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek “Can Dostum” projesiyle sağlık alanında fark yaratmaya devam ediyor. Can Sağlık Grubu İcra Kurulu Başkanı Umut Can Keskiner’in girişimleriyle hayata geçirilen “Can Dostum” projesi hastalar tarafından da ilgi ile karşılandı.

Can Dostum projesi ile sağlık danışanları ve sağlık çalışanları arasındaki duygusal bağ güçlenmekte, iletişimin biçimi hizmet sunan ve hizmet alan yerine sağlık için kurulan dostluğa dönüşmektedir. Bu proje sadece hastaların değil hasta danışmanlarının da yüreğini ısıtmakta, son dönemlerde çok sık karşılaşılan işe dönük “tükenmişlik sendromu” yerini “anlam ve duygu” barındıran bir mesleki adanmışlığa bırakmaktadır.

Seninle Mümkün sloganı ile hastane çalışanlarından oluşan gönüllü ekipler, hastaneden hizmet alan 60 yaş ve üstü engelli, engelli yakını ve şehit yakını ailelerin “Can Dostları” oldu. Herhangi bir sağlık hizmetine ihtiyaç duydukları anda doğrudan kendi Can Dostlarını arayan hastalar ayrıca her hafta Can Dostları tarafından aranıyor ve düzenli sağlık kontrolleri için takip ediliyor.

Can Dostum” hizmetinden faydalanan hastalar, böyle bir uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İlk kez bir hastanenin kendilerine bu kadar önem vermesiyle duygulanan hastalar, böyle bir uygulamanın ülke çapında yaygınlaşmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com