Ege Ambulans
CENTRAL HOSPİTAL'den TEKNOLOJİK ATAK06/03/2018

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları ( BASEK) bünyesinde sağlık hizmeti veren Batı Anadolu Central Hospital’da yeni ve ileri teknoloji koroner anjiyografi ile hizmet vermeye başladı. Hastalar kan alınır gibi kısa sürede ayaktan koroner anjiyo yapıp aynı gün taburcu olabiliyorlar.

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları ( BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz “ açık kalp ameliyatları ve lazer operasyonlarının ardından hastanemizde diyabet ve obezite cerrahisi de başarı ile uygulanmaktadır. Diğer yandan robotik cerrahi ile ilgili olarak da alt yapımızı tamamladık. Kısa bir süre sonra ise robotik cerrahi ile ameliyatları yapılabileceğiz” dedi.

Tıpta zaman içinde popüler uygulamalar ve operasyonların gündeme geldiğini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, " Önceden açık kalp ameliyatları, tüp bebek uyulamaları sağlık alanında popüler uygulamalar arasındaydı. Kadın Doğum uzmanı olmamdan doalyı rahatlıkla söyleyebilirim ki çocuğu olmayan binlerce aile tüp bebek uygulamaları ile çocuk sahibi oldu.Günümüzde obezite cerrahisinde popülerlik görüyoruz. Biz önceleri obezite cerrahisine kuşku ile yaklaşmıştık. Endikasyonları tam olarak belli olmayan bir cerrahiydi. 150-200 kilo olan hastalar bu ameliyatları oluyor ve ciddi kilolar veriyordu ancak 80-90 kilo olan hastalara da bu ameliyatlar yapılmaya başlanınca bu operasyonlarda mağdur olan hasta sayısının artacağını düşündük. Ancak baktık ki memnuniyet giderek arttı. Bizde Central Hospital olarak alt yapımızı hazırladık. Cerrahi ekibimizi kurduk. Sağlık Bakanlığı'nın obezite cerrahisi yönetmeliğine uygun bir şekilde bu cerrahiyi hastanemizde gerçekleştirmeye başladık. Konuyla ilgili olarak tarafımızdan da bir takım idari yaptırımlar ve kurallar belirlendi. Uygun hastalara bu cerrahi uygulanmaktadır." dedi.

Robotik Cerrahi Altyapımız Hazır

"Günümüzde popülerlikten ziyade hem hasta hem hekim açısından büyük bir kolaylık sağlayan robotik cerrahi altyapımız hazır" diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, " Yıllar önce kapalı ameliyatlar, sonra mikrocerrahi, şimdide robotik cerrahi gündemde. Kapalı ameliyat ve mikrocerrahi günümüzde hala kullanılan cerrahi yöntemler. Mikrocerrahi özellike parmak onarımlarında yüz güldüren bir yöntem. Robotik cerrahi ile ilgili tüm altyapımız, ekibimiz ve ekipmanlarımız hazır. Kısa bir süre sonra robotik cerrahi ile ameliyat yapmaya başlayacağız" dedi.

Sağlık Turizmine Hazırız

Central Hospital olarak sağlık turizmine hazır olduklarını belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Çesme Çiftlikköy’deki otelimizin altyapı çalışmaları tamamlandı.  Otel, turizm sezonunda turistlere hizmet verecek, kış sezonunda da sağlık turizmi olarak hizmet verecek şekilde planlandı.” Dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com