Ege Ambulans
Central Hospital’dan Teknolojik Atak 27/03/2019

20 yıl önce İzmir’in ilk özel hastanelerinden biri olarak hasta kabulüne başlayan Batı Anadolu Central Hospital yenilenmeye devam ediyor. Kalite standartlarında 92 puan alarak A sınıfı hastane olarak hizmet veren Batı Anadolu Central Hospital kadrosunu ve altyapısını güçlendirdikten sonra teknolojik sistemlerini de yenilemeye devam ediyor. Yan taraftaki binasını da hastane bünyesine katan hastane sağlık turizmi ile Batı Anadolu Hastaneleri ve Çesme Farm Hotel ile birlikte tüm yabancı turistlere sağlık hizmeti ile turizm hizmetini tek çatı altında sunacak.

Yeni Mr ve Tomografi Sistemi

Anjiyografi ünitesinin yenilenmesi, açık kalp ameliyatları ve lazer operasyonları, diyabet ve obezite cerrahisinin de uygulanmaya başlanmasının ardından teşhis koyma sürecinde önemli bir yeri olan MR sistemini yenilediklerini belirten Batı Anadolu Sağlık VE Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ( BASEK) Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermek adına gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz. 1.5 Tesla Magnetic Rezonance olarak adlandırılan sistem önümüzdeki aydan itibaren hastalarımızın hizmetine sunulmuş olacaktır. Bu yeni tomografi sistemi aynı anda birçok görüntüleme çeşidine sahip ve aynı gün raporlama yapılabiliyor. Hastalarımız çok daha az radyasyona maruz kalacaklar, aynı anda birden fazla görüntüleme işlemini yaptırabilecekler ve aynı gün sonuçlarını alarak hekimlerine gösterebilecekler. Böylece zamandan da kazanacaklar” dedi.

Central Hospital’dan Teknolojik Atak

Op. Dr. Özer Gürbüz, " Yıllar önce kapalı ameliyatlar gündemdeydi. Bunun yerini daha sonra  sonra mikro cerrahi aldı ve şimdide robotik cerrahi gündemde. Kapalı ameliyat ve mikrocerrahi günümüzde hala kullanılan cerrahi yöntemler. Bu yöntemler hem hasta hem hekim açısından büyük konfor sağlamakta. Mikrocerrahi özellikle parmak onarımlarında yüz güldüren bir yöntem. Hastanemizin robotik cerrahi ile ilgili tüm altyapısı, ekibi ve ekipmanlarımız hazır. Kısa bir süre sonra robotik cerrahi ile ameliyat yapmaya başlayacağız" dedi.

Sağlık Turizmi Hedefi

“BASEK olarak gelecek için sağlık turizmi hedeflerimiz kapsamında Çeşme Çiftlikköy’de bulunan Farm Otel’i sağlık turizmi için uygun hale getirdik” diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Önümüzdeki sezondan itibaren sağlık turizmini başlatacağız. Türkiye’ye gelen turistlerin sağlığı ile ilgilendiğimiz gibi sağlık bulmak için medikal turizm adı altında Türkiye’ye gelen hastalarımızın da tedavilerini gerçekleştireceğiz. Daha sonra da taburcu edip ülkelerine uğurlayacağız. BASEK olarak ülkemize döviz kazandırıcı hizmetlerle dünyaya açılmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com