Ege Ambulans
Cep Telefonuyla Tuvalete Gitmeyin12/12/2017

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş, “ hemoroidden korunmada tuvalette fazla kalmamanın önemli olduğunu belirterek, Tuvalete giderken tuvalette kalma süresini uzatacak cep telefonu ve gazete alınmaması yararlı olacaktır” dedi.

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin özellikle toplar damarlara olan basıncın artmasından dolayı bu dokuda şişme ve aşağı sarkma oluşturduğunu belirten Op. Dr. Demirtaş, “ kanama, ağrı ve ele gelen meme şeklindeki şişlikler hastaların şikayetleri arasındadır. Kabızlık hemoroidin önemli nedenleri arasındadır. Kabızlığın 3 günü aşan ve zorlanarak dışkılama yapmak olduğunu belirten Op. Dr. Demirtaş, “ Kabızlıkta hemoroid dokusunun aşağı doğru zorlanarak itilmesi, bu dokunun şişmesine ve aşağı doğru sarkmasına neden olmaktadır. Kabızlığın nedeni de yanlış beslenmedir. " dedi.

Tedavi de hastalara beslenme düzeninde değişiklik ve medikal tedavilerin daha sık önerildiğini belirten Op. Dr. Demirtaş, “ Ancak yine de hastalığı ilerlemiş bazı hastalarda cerrahi tedavi uygulanabilmektedir. Hastalıktan korunmada önemli iki etkenin beslenme ve tuvalet alışkanlığıdır. Beslenmede posalı gıdaların alınması ve su içimine dikkat edilmesi önemlidir. Tuvalet alışkanlığı için günün aynı saatinde özellikle kahvaltıdan sonra dışkılamaya gitmek ve bunu rutin hale getirmek önemlidir. Tuvalette ortalama 2 dakikadan uzun kalmamak önemli. Tuvalete telefon veya gazete ile gidilirse süre uzar. Bu gibi durumlardan kaçınmak gerekir. Dışkılama hissini fazla ertelememek, dışkılama sırasında uzun süre ıkınmamak gerekir." dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com