Ege Ambulans
Çocuğunuz Okula Hazır mı?11/09/2017

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Diyetisyen Esma Özdemir okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu, besin ihtiyacının fazla olduğu, duygusal gelişimin arttığı bir döneme girileceğini belirterek “ bu dönemde çocuklar hayatları boyu sürecek davranışlar kazanmaya başlar ve toplum yaşamına ilk kez bilinçli olarak girer.” dedi. Diyetisyen Esma Özdemir okul dönemi beslenmesiyle ilgili olarak ebeveynlere katkıda bulundu. 

Büyüme, çocuğunuzun ruhsal ve bedensel olarak geliştiği dönemdir. Büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu dönem okul çağı dönemidir.  Bu dönemde sağlıklı beslenme, sağlıklı bir nesil için altın kuraldır.  Çocukların normal büyüme ve gelişmesini sağlamak için ailelere, okul yönetimine ve okul kantinlerine büyük görev düşmektedir.

Kahvaltı günün altın öğünüdür. Kahvaltı yapılmazsa; çocuk kendini güçsüz, yorgun ve halsiz hisseder. Dikkatsizlik ve öğrenme güçlüğü yaşar. Buna bağlı olarak çocuğun okul başarısı düşer. Bu nedenle her gün düzenli kahvaltı yapılmalıdır. 

Çocuklarda sağlıksız beslenmeye bağlı demir,  iyot, vitamin ve mineral yetersizlikler, diş çürükleri, şişmanlık gibi sağlık problemleri sık görülmektedir.

Özellikle son dönemler de fast food yeme alışkanlığının artması, öğün atlama, yetersiz hareket çocuklarda her geçen gün artan şişmanlık problemine neden olmaktadır.

Peki çocuğunuzun sağlıklı olması için nelere dikkat etmelisiniz?

Günde en az 4 öğün beslenmesini sağlayın.

Çok farklı çeşitte, sağlıklı besinler tüketmesini sağlayın.

Yoğurt, ayran, kefir, süt, yumurta, peynir, balık, taze sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar gibi besinler büyüme ve gelişmede oldukça önemlidir. Bunların tüketimine özen gösterin. Daha fazla taze meyve ve sebze tüketmesini sağlayın.

Güne kahvaltı ile başlamasını sağlayın.

Süt grubunun, ekmek ve tahıl grubunun, sebze ve meyvelerin, etlerin bir arada olduğu rengarenk bir beslenme çantası ile ona sağlıklı ara öğünler oluşturun.

Çocuğunuzla birlikte düzenli olarak bisiklet, yürüyüş, top oynama gibi fiziksel aktiviteler yaparak ruhsal ve fiziksel gelişimine yardımcı olun.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com