Ege Ambulans
Çocuk Kalp Damar Ameliyatlarında Nitelikli Hizmet28/02/2019

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Damar Cerrahisi 2018 yılında 450 kalp ameliyatına imza attı.

2018 yılında 450 kalp ameliyatı.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahi Bölümü 2018 yılında 450 ameliyat gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı. Ameliyatları gerçekleştiren cerrahi ekibin başı olan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Osman Nejat Sarıosmanoğlu, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahi Servisi, Yoğun Bakımı ve Ameliyathanesi olarak bir günlükten 18 yaşına kadar olan bütün çocuklarda doğuştan olan düzeltilebilecek tüm kalp sorunları ile ilgilendiklerini, açık ve kapalı tüm kalp ameliyatlarını gerçekleştirebildiklerini belirtti. Açık kalp ameliyatlarının olmazsa olmazı olan kalp ve akciğer pompasını da yenilediklerini belirten Sarıosmanoğlu, şu anda dünyada üretilen en gelişmiş cihazlardan birini kullanmaya başladıklarını söyleyerek, “Bu cihaz ile birlikte ameliyat sonrası oluşabilecek diğer organ sorunlarının da büyük oranda azalacağını düşünüyoruz”, dedi.

Bu bir rekor!

2018 yılında 450 kalp ameliyatına imza attıklarını söyleyen Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, bu sayının bir tane olan Kalp Damar Cerrahisi ameliyathanesi için rekor sayılabileceğini, Sağlık Bakanlığı tarafından alınarak hastanemize gönderilen ve kullanıma başlanan son teknoloji ürünü kalp ve akciğer pompası ile beraber iki açık kalp ameliyatını aynı anda yapabilir hale geldiklerini belirtti.

Daha nitelikli ve kaliteli hizmet…

Kalp Damar Cerrahi Servisi’nin bir profesör, bir doçent, iki uzman doktor ve diğer yardımcı sağlık personelleri ile hizmet verdiğini söyleyen Çelik, “Servis ve ameliyathane kurulduğu 7 yıl öncesinden bu yana büyük işler başardı. Yakın zamanda yenilediğimiz Çocuk Kalp ve Damar Cerrahi Yoğun Bakımı ile de hastalarımıza nitelikli ve kaliteli hizmet sunma konusunda daha da iyi hale geldik”, dedi.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi bünyesinde açık ve kapalı her türlü çocuk kalp ameliyatı yapılabilmekte.  Ayrıca hastane ameliyat öncesi ve sonrası bakım için her türlü imkana sahip.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com