Ege Ambulans
Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi çocuklara şifa dağıtıyor 27/03/2019

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ ne bağlı SBÜ Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi miniklere şifa dağıtıyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde açılan Türkiye’nin ikinci çocuk kemik iliği nakil merkezi olan İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi, yaptığı nakillerle çocuklarımıza umut olmaya devam ediyor. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı ve nakil merkezi sorumlusu Doç. Dr. Salih Gözmen kemik iliği naklinin lösemiler başta olmak üzere birçok kan hastalığı için şifa olduğunu söyledi. Yüksek riske sahip lösemi hastalarında, doğuştan gelen bazı kan ve metabolik hastalıklarda ve bağışıklık yetmezliği durumlarında uygulan kemik iliği naklinin hastaların hayata tutunmasını sağladığını belirten Gözmen; “Merkezimizde tüm bu hastalıklar için kemik iliği nakli yapabilme olanağına sahibiz. İzmir harici çevre iller ve hastanelerden de hasta kabulüne başladık. Akraba dışı nakil taraması da yaptığımız merkezimizde yurt dışı donör kaynaklı nakilleri de önümüzdeki ay içinde planlıyoruz”dedi.

Türkiye’ nin en kapsamlı “Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi”

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi’ nin konusunda Türkiye’nin en büyüklerinden biri olduğunu söyleyen hastane başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, toplam 16 yataklı merkezin kendi bünyesinde nakil öncesi ve nakil sonrası hasta takibini sağlayabilecek drenaj hasta yataklarına sahip Türkiye’deki ilk ve tek merkez olduğunu belirtti. Kök Hücre Nakil Merkezlerinin hasta ve refakatçının aynı oda içinde ayrılabilen ve kademeli pozitif basınçla hastayı ekstra koruyan nadir merkezlerden biri olduğunu da söyleyen Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Tüm merkez hepa filtre ve pozitif basınçlı havalandırma sistemine, yoğun bakım alt yapısına ve merkezi izleme sistemine sahip. 16 odadan üç tanesinde ihtiyaç halinde diğer hastaları enfeksiyondan korumak için farklı havalandırma sistemi mevcut. Türkiye’de ruhsatlı merkezlerin büyük çoğunluğu sadece kardeş vericiden ve sadece lösemi hastalarına nakil yapmakta. Merkezimiz hem akraba, hem akraba dışı, hem de kısmi uyumlu anne, baba, kardeş ve kuzenlerden nakil yapıyor. Sadece lösemi hastaları değil aynı zamanda talasemi, orak hücreli anemi, hemoglobinopatiler, familyal hemofagositik sendrom, doğuştan metabolik hastalıklar, immün yetmezlikler, lenfomalar ve solid tümör hastalarına da kemik iliği nakli yapabilen Türkiye’ nin en kapsamlı Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi.  Türkiye’de bu özelliklere sahip merkez sayısı devlet ve vakıf üniversiteleri de dahil olmak üzere sınırlı sayıdadır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ise sadece hastanemizde mevcuttur. Böyle kapsamlı bir merkez ile çocuklarımıza hizmet vermekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Merkezimizin kurulup hizmete girmesi çalışmalarına en başından itibaren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum”, dedi.

Sağlık turizmi için tüm hazırlıklar tamam.

Yakın dönemde sağlık turizmi açısından da çalışmayı hedefleyen Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi hem yurt içi hem de yurt dışı kök hücre nakli sevkiyatı sağlayabilecek özelliklere ve donanıma da sahip.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com