Ege Ambulans
Covid-19 Pandemisinde Meme Sağlığını İhmal Etmeyin24/01/2021

Ekol Hastanesi Meme Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Levent Yeniay içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi döneminde erken tanı taramalarının aksamasının önemli sorun olduğunu belirterek, “Erken tanı özellikle meme kanserine bağlı ölümleri azalttığı kanıtlanan çok önemli bir uygulamadır. Bu yüzden sağlık kontrolleri ihmal edilmemelidir” dedi. Doç. Dr. Levent Yeniay meme sağlığı için bazı tavsiyelerde bulundu.

Yılda 15-20 bin vaka

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirten Doç. Dr. Levent Yeniay, “Ülkemizde her yıl ortalama 15-20 bin yeni meme kanseri vakası ortaya çıkmaktadır. Tedavi görüp rutin kontrollerine devam eden hastalarda dikkate alındığında, çok yüksek sayıda kadınımızın sağlık bakımında aksamalar meydana gelmiştir. Diğer yandan erken tanı taramalarının bu dönemde aksaması bir başka önemli sorundur. Erken tanı meme kanserine bağlı ölümleri azalttığı kanıtlanan çok önemli bir uygulamadır. ABD’de yapılan bir araştırmada Covid-19 salgının sadece ilk 3 ayında kanser erken tanı taramalarının aksamasına bağlı 80 bin kanser vakasının tanı alamadığını bildirmiştir. Bunların içinde 36 bini meme kanseri vakası bulunmaktadır” dedi.

Ekol Hastanesi Meme Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Levent Yeniay salgın döneminde meme kanseri hastaları için bazı önerilerde bulundu:

Doç. Dr. Levent Yeniay bu hususlar dışında durumlar ve tedbirlerin de söz konusu olabileceğini belirterek, bu tür durumlarda en yakın hekimden bilgi ve destek alınması gerektiğini söyledi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com