Ege Ambulans
Derin Plan Yüz Germe Operasyonu03/11/2022

Yüz germe ameliyatının yüzdeki sarkmaları gideren bir cerrahi olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Caymaz  bazı durumlarda bu ameliyatın boyun germe, göz kapağı estetikleri ve kaş kaldırma ameliyatları ile kombine edilebildiğini söyledi. Op. Dr. Ahmet Caymaz derin plan yüz germe operasyonu hakkında bilgiler verdi.

Zaman, yüz ve boyunda etkilerini göstermeye başladığında ciltte elastikiyet kaybı yaşandığını belirten Op. Dr. Ahmet Caymaz, “ Yüzün genç görünmesini sağlayan yağ pakeleri erimeye ve yer değiştirmeye başlar. Kemiklerdeki erimeye bağlı olarak, yüz zeminindeki direnç ve denge bozulur. Böylece, yüz yer çekimine yenilerek yavaş yavaş aşağı doğru sarkar. Bu durumda uygun hastalarda planlanan derin plan yüz germe operasyonu  yaşlanmaya bağlı belirtileri gösteren dokuların eski yerine taşınması ve doğal bir sonuca ulaşmak için yüz güldüren sonuçlar veriyor” dedi.

Derin Plan Yüz Germe Operasyonu

“Klasik yüz germe ameliyatları, SMAS tabakası ile derindeki dokuları sıkıca tutan bağlara bir çözüm getirmediğini için, yanak ve nazolabial katlantılara kalıcı çözüm olmamıştır ve etki sadece yüzün alt 1/3’lük kısmında görülmüştür” diyen Op. Dr. Caymaz, “Derin plan yüz germe cerrahisinde SMAS tabakasının altına inilerek bu bölgedeki bağlar ayrılmakta ve SMAS tabakası eski, 10-15 yıl önceki yerine taşınmaktadır. Bu yolla, ameliyat sonucu daha kalıcı olmakta ve SMAS tabakası yanak ile birlikte, blok halinde geri plana taşındığı için çok doğal bir görünüm oluşmaktadır. Operasyonda gerilen tabaka derinde olduğundan cilde binen yük azalmaktadır. Operasyon cildin alt tabakası ve bağlarının ayrılması ile tamamlandığı için yüzdeki gençleşme 10-15 yıl olarak hesaplanmaktadır” diye konuştu.

Hızlı İyileşme Dönemi

Derin plan yüz germe cerrahisinde diğer yüz germe operasyonlarıyla karşılaştırıldığında çok daha az ödem ve morluk oluştuğunu belirten Op. Dr. Ahmet Caymaz, “ Bu yöntemde iyileşme süreci çok hızlıdır. Çoğunlukla emilen dikişler, nadiren emilmeyen dikişler kullanılır. Emilen dikişler 1-3 hafta arasında yok olur. Emilmeyen dikişler ise, 7’inci günde alınır. Operasyon sonrasındaki ağrılar hafif ağrı kesicilerle dahi geçirilebilir ve 2-3 günden fazla sürmez. Ciltteki gerginlik hissi bir hafta kadar sürer. Ödem ve morluklar genelde bir haftada yok olur. Hastanede kalış süresi 1-2 gündür. Yüzün ameliyat sonrası tam şeklini alması 3-4 ay sürse de yaşa bağlı olarak 2 hafta içinde yüzdeki ameliyat belirtilerinin çoğu ortadan kalkar. Böylece hasta kolaylıkla çalışma hayatına dönebilir” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com