Ege Ambulans
Diş implantlarıyla Özgürce Gülümseyin29/11/2021

Eksik veya sorunlu dişlerin yerine yerleştirilen, gerçek diş görünümüne sahip implant dişler, kişilerin kaybettikleri özgüveni yeniden kazanmasını ve özgürce gülümsemesini sağlıyor. Ağız ve Diş Sağlığı alanında en çok talep gören tedavi yöntemleri arasında yer alan diş implantları hakkında bilgiler veren Diş Hekimi Eren Alayvaz, “ İmplantlar doğal görünüme katkı sağlıyor, estetik kaygıları ortadan kaldırıyor ve özgürce gülümsemeye olanak tanıyor” dedi.

Çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine yapılan yapay diş köklerine implant adı verildiğini belirten Dt. Eren Alayvaz, “ Hastaların kaybettikleri dişler fonksiyonel ve estetik sorunlara neden olmaktadır. Eksik dişlerin yerine yapılan bu sistemler sayesinde eksik dişlerimiz kendi dişimiz gibi kullanabileceğimiz şekilde yeniden restore edilmektedir” dedi.

Eksik Dişler Problem Yaratır

Diş eksiklerinin hastalarda ciddi fiziksel sorunlara sebep olduğunu söyleyen Dt. Eren Alayvaz, “ Çekilen dişin olduğu bölgede bütün dişler eksik olan dişin yerine doğru hareket etmeye başlar üsteki dişler aşağıya iner alttakiler yukarıya doğru uzar öndeki ve arkadaki dişlerde boşluğa doğru devrilme eğilimi gösterirler. Bu problemler arttıkça çiğneme sorunlarıyla beraber estetik problemlerle de karşılaşırız. Eksik dişin olduğu bölgede kemiklerde erimeler meydana gelir dudaklarda ve yanakta çökmeler görünür hastanın cildinde kırışmalar ve sarkmalara neden olur” diye konuştu.

İmplant operasyonu

Yapılan klinik ve radyolojik muayeneden sonra hekimin planladığı implant tedavisinin lokal anestezi altında yapıldığını söyleyen Dt. Alayvaz, “ Lokal anestezi altında yapılan işlemlerde hiçbir ağrı hissetmeden işleminiz yapılır. Operasyon sonrasında hekimizin verdiği ilaçları düzenli kullanırsanız ve dikkat edilmesi gerekenleri hassasiyetle yaparsanız çok kısa sürede ağrısız iyileşme sağlanacaktır” dedi.

Hekiminizi Bilgilendirin

Hastaların en çok operasyon sonrasında şiddetli ağrı olur mu ve uyuşukluk kalır mı diye sorduklarını kaydeden Dt. Eren Alayvaz, “ İmplant işlemlerinden sonra diş çekim ağrısından daha fazla bir ağrı olmamaktadır. Operasyon sonrasında geçmeyen ağrı veya uyuşukluk durumunda  doktorunuza mutlaka bilgi vermelisiniz” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com