Ege Ambulans
Diş Tedavisinde Yeni Dönem04/07/2017

Ortodonti Uzmanı Dt. Elif Ertaş yetişkin hastalarda da görülen diş bozukluklarında ortodontik tedavi ile yüz güldüren sonuçlar alındığını belirterek, “ Yetişkin hastalar için de geç kalınmış sayılmaz. Ortodontik tedavi yetişkin çağlarda da başarı ile uygulanabilir” dedi.

Herkes Özgürce Gülmeyi Hakediyor

 “Çağımızın imkanlarının artmasıyla herkes kendi sağlığına, görüntüsüne, estetiğine daha fazla zaman ayırmak istiyor.” diyen Dt. Ertaş, “ İnsanlar kendisi için yapılabilecek bir şey varsa mutlaka bunu gerçekleştirmek istiyor. Ortodonti Uzmanları olarak ileri yaşta ortodontik tedavi talebi ile son yıllarda eskiye oranla daha fazla karşılaşıyoruz. Burada genellikle bizim dişlerimiz düzelebilir mi? Geç mi kaldık? Yaşımız tedaviye engel midir? gibi sorularla karşılaşıyoruz. Günümüz tıp ve diş hekimliği teknolojisinde yaş tedaviye engel değil. Yetişkinlere ortodontik tedavi yaparken onlara özel, beklentileri karşılayacak şekilde, zaman içinde diş kaybı olmuş ise protezle birlikte çalışmak gerekebiliyor. Diş eti hastalıkları sebebiyle kemik kaybına bağlı dişlerde açılma, sallanma, aralanama olabiliyor. Diş eti çekilmesi nedeniyle aralanmış dişler,  ortodontik tedavi ile düzgün bir şekilde birleştirilerek ve arkadan sabit bir koruyucu tedavi uygulanması ile  daha uzun süre ağızda sağlıklı bir şekilde kalmaları sağlanmış oluyor. Hastalarda kendi dişlerinin kıymetini bidiklerinden, çektirip protez yaptırmak yerine, onların ömrünü uzatmak için hekime başvuruyorlar. Bu konularda günümüzde ortodonti uzmanları, tedavileri başarı ile yapılabiliyor.” dedi.

Gülüş tasarımı

Gülüş tasarımı deyiminin hastaların ve diş hekimlerin karşılarına çok fazla çıktığını belirten Dt. Elif Ertaş, “hastalar artık sadece dişlerde oluşan rahatsızlıklardan dolayı değil, iyi bir gülüşe sahip olma amacıyla da diş hekimi ziyareti yapılmaya başlandı. Gülüş tasarımı aslında diş hekimliğinde öğrenilen prensiplerin, hastaya nasıl uygulanacağını anlatma yöntemidir. Bu bir iletişim şeklidir. Bir sunu üzerinde, hastaya özel hazırlanmış tedavi protokolünün, hastaya anlatılması ve klinikte uygulanmasıdır.  Tüm estetik uygulamalarda amaç kişiye yakışacak olanı bulmaktır. Dişlerin boy-renk-şekilleri, diş eti seviyeleri ve gülme sırasında ne kadar göründükleri dişlerin ve diş etinin simetrikleriyle aynı olması göz önünde bulundurularak estetik gülüş planlaması yapılır.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com