Ege Ambulans
Doğal ve Estetik Gülüş08/05/2017

Ortodonti uzmanı Prof. Dr. Hasan Babacan dişlerin çapraşıklık durumlarının, uygun hastalarda her yaşta tedavi şansının olduğunu söyledi. 

Düzgün bir şekilde dizilmiş dişlerle yapılan doğal ve estetik bir gülüşe sahip olma isteğinin her geçen gün daha fazla talep edildiğini kaydeden Prof. Dr. Hasan Babacan, “ bununla beraber, çenelerin kapanış bozukluğunun tedavisi büyüme gelişim çağındaki çocuk hastalara yapıldığı için toplumda ortodontik tedaviler çocuklara yapılır şeklinde bir algı oluşmuştur. Ancak günümüzde ilerleyen tıp teknolojisi sayesinde bu yaygın kanının aksine özellikle dişleri ilgilendiren çapraşıklık durumları her yaşta tedavi edilebilmektedir.” dedi.

Düzenli Takip Edilmeli

Prof. Dr. Babacan hastanın cinsiyetinin, yaşının, ağızsağlığı alışkanlıklarının ve randevulara gelebilme sıklığı gibi bireysel özelliklerinin değerlendirilip uygun tedavi mekaniğin uygulanmasının tedavide başarıyı arttırdığını belirterek, “ Bu değerlendirmede hastanın ağız sağlığını ön planda tutmak şartıyla, beklenti ve istekleri de göz önünde bulundurularak daha kısa süren ve hastaya uygun tedavi seçenekleri sunulmalıdır.” diye konuştu.

Her Yaşta Tedavi

Tıbbın her alanında yaşanan gelişmelerin diş hastalıkları ve ortodonti alanında da yaşandığını belirten Prof. Dr. Hasan Babacan, “ Ortodonti malzemelerinde ileri teknoloji ürünlerin kullanılmaya başlanmasıyladaha biyolojik kuvvet uygulanabilmekte ve buna bağlı olarak gelişen tedavi mekanikleriortodontik tedavilerin süresinde geçmişe nazaran çarpıcı kısalmalar sağlamaktadır. Eskiden 2-3 yıl süren tedaviler artık 1-1,5 yılda sonuçlanmaktadır. Benim yaşım geçti artık bana ortodontik tedavi yapılmaz ya da tedaviler çok uzun gibi eski algıların geçerliliğinin kalmadığı, tam tersine her yaşta ve kısa süren tedavi yapılabildiği bilinmelidir.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com