Ege Ambulans
Doğum sonrası daha güzel bir vücut için 'annelik estetiği'31/05/2019

Özel Ege Sante Tıp Merkezi’nden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Melike Güngör, “  Doğum sonrası kadın vücudunda bazı deformasyonların oluşabileceğini belirterek, “Hamilelik ve emzirme sayısı arttıkça da bu deformasyonların derecesi artar. Annelik estetiğinde meme ve karın ameliyatları bir arada yapılarak emzirme ve doğum sonrası vücutta oluşan deformasyonlar ortadan kaldırılabilir” dedi.

Meme ve Karın Estetiği

Genelde meme ve karın bölgesinde değişiklerin yaşandığını belirten Op. Dr. Melike Güngör, “ Memede sıklıkla sarkma,  bazen içinin boşalması şeklinde sıkıntılar görülebilir. Bu durumda meme dikleştirme ameliyatı, meme içinin boşalması gibi bir durum da söz konusu ise dikleştirme ile birlikte protez ameliyatı da yapılır. Nadiren hastanın ihtiyacına göre tek başına meme protezi ameliyatı yaptığımız hastalarımız da olabiliyor. Ya da meme eskisinden daha büyük bir hale geldiyse meme küçültme ameliyatı yapılabilir. Karın bölgesinde ise çatlaklar, sarkma gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bu gibi durumlarda karın germe ameliyatları, karın kaslarının orta hatta tekrar birbirine dikilmesi ve liposuction ameliyatları yapılabilir. Temelde daha çok meme ve karın bölgesi odaklı olsa da vücudun başka bölgelerinde de sorunlar oluşabiliyor. Vücudun başka bölgelerinde de sorunlar oluşabiliyor. Örneğin basen gibi farklı bir bölgedeki yağlanma için liposuction planlanabilir ya da genital bölgede bazı deformasyonlar oluştu ise, genital bölge estetiği annelik estetiği kapsamında yapılabilir. ” dedi.

Bir arada yapılır

Genelde meme ve karın ameliyatları bir arada yapıldığını belirten Op. Dr. Güngör, “ Çünkü meme ve karın bir ünite olarak değerlendirilir. Ancak bu kararı verirken hastanın sağlık durumu ve laboratuvar sonuçları son derece önemlidir. ” dedi.

6 ay sonra

Bu ameliyatların genelde emzirme dönemi tamamlandıktan 6 ay kadar sonra yapılmasının uygun olacağını belirten Op. Dr. Melike Güngör, “ Çünkü vücudun kendini toparlamasına ve sütün çekilmesine izin verilmelidir. Buda yaklaşık 6 ay kadar süreçtir. Annelik estetiğinde ilk 1 hafta ev istirahati öneriyoruz. Hastanede kalış süresi 1-2 gün ile değişmektedir. İlk bir haftalık ev istirahatinden sonra günlük rutin hafif işleri yapmaya başlayabilirler. Ancak ağır işler, ağır yük kaldırma gibi işleri 1 aydan sonra yapmaları uygundur. Bu ameliyatlar yapıldıktan sonra hasta tekrar çocuk sahibi olabilir. Ancak önerimiz annelik estetiğinin tüm gebelik süreçleri tamamlandıktan sonra yapılmasıdır ki vücutta tekrar deformasyonlar oluşmasın.” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com