Ege Ambulans
DUYMER’den 300 Çocuğa Ücretsiz İşitme Cihazı22/02/2021

Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz 7’den 70’e her yaştan hastalarının olduğunu belirterek, “Bu hasta grupları içerisinde özellikle çocuklara ayrı bir önem veriyoruz. Her yıl yaklaşık 300 çocuk hastamıza ücretsiz işitme testi yapıyoruz. Bu testin sonuçlarına göre çocuklarımızın işitme cihazlarını hazırlıyor ve kendilerine hediye ediyoruz” dedi.

Çocuklar Hep Gülsün

“Çocuklar için duymak öğrenmek demektir” diyen Av. Salih Baz, “Çocuklar dikkatlerini verebildiklerinde, güvende olduklarını hissettiklerinde ve mutlu olduklarında çok daha fazla şey keşfederler. Duymer İşitme Cihazları ile çocukların daha iyi duyduklarına, daha iyi yaşadıklarına her gün tanık oluyoruz. Çocuklara yardımcı olmak bizim için önemlidir. Onlar dünyanın geleceğidir ve eğer onları ihmal edersek iyi bir geleceğimiz olmaz. Bu yaptığımız çok özel bir görevdir ve ödülümüz ise onların işitme sağlıklarına yardımcı olduğumuz zaman yüzlerinde gördüğümüz gülümsemedir” dedi.

Duymer ile çocuklarda işitme kaybına son

Çocuklarda işitme cihazı seçimi ve uygulamasının, yetişkin gruba kıyasla bazı püf noktaları içerdiğini belirten Duymer İşitme Cihazı Merkezleri Genel Müdürü ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Salih Baz, “Çocuklar hareketli yapıları ve üstün keşfetme arzuları nedeniyle işitme cihazlarını farklı ortam koşullarında test etmekte, kurcalamakta ve hatta kaybetmektedir. Bu nedenle çocuğunuz için tercih edeceğiniz işitme cihazı muhakkak suya, toza ve darbeye tam dayanıklı yapılmış olmalıdır” dedi.

Çocuğun Sosyal İhtiyaçlarını Karşılamalı

Çocuklarda tercih edilecek işitme cihazlarının dayanıklılığın haricinde, işitme kaybına uygun, akademik ve sosyal çevrede çocuğun ihtiyaçlarını karşılayan, yenilikçi ve kullanımı kolay bir şekilde tasarlanmış olması gerektiğine dikkati çeken Av. Salih Baz, “Seçmiş olduğunuz işitme cihazının bir diğer olmazsa olmaz özelliği ise Wireless bağlantı uyumluluğudur. Wireless bağlantı sayesinde, işitme cihazları kablosuz aksesuarlara doğrudan bağlantı sağlayarak çocuğun öğretmenini dinlemesini, daha kolay duymasını ve daha rahat iletişim kurmasını sağlar. Starkey işitme cihazları tüm destekleyici ekipmanlara tam uyumluluk sağlaması, içerdiği geniş kanal ve bant özelliği ile sesleri daha duyulabilir hale getirmesi ve özel algoritması ile sesi daha anlaşılır kılması ile özellikle çocuklarda tercih edilen bir numaralı işitme cihazı olarak öne çıkmaktadır” dedi.

3 Boyutlu Atölye

22 yıldır kuruldukları günden bugüne kadar her zaman yenilikleri takip ettiklerini belirten Av. Salih Baz yeni geliştirdiğimiz ve tamamı yerli ve milli olan 3 boyutlu özel kulak içi yazılım modeli ile her kişiye özel kulak içi kalıbı bu 3 yazılım ile kişinin kulak yapısına göre işitme cihazı profesyonel ekip tarafından Duymer İşitme Cihazları atölyesinde montajı yapılıyor. Şu anda Türkiye genelinde 100 şubemiz ile hizmet vermekteyiz. Ayrıca 3 farklı şehirde TSE belgeli tam donanımlı teknik servisimiz mevcut olup tüm işitme cihazlarımız 5 yıl garantilidir.”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com