Ege Ambulans
Ege’de KIRMIZI Alarm13/07/2017

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, “Günlük ortalama 3 bin ünite kana ihtiyaç var. Şu an bin 500 ünite stoğumuz kaldı. Böyle giderse Ağustos’ta kan temin etmekte sıkıntı yaşayacağız. Acil olalar dışında tüm ameliyatlar iptal olabilir. Egelileri bağışta bulunmaya bekliyoruz” dedi

Ege Bölgesi'nde 6 ilin ve 134 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, "Günlük ortalama bin 500 ünite kana ihtiyacımız var. Şu an 3 bin ünitelik kan stoğumuz kaldı. Böyle giderse Temmuz sonu ve Ağustos ayında kan temin etmekte büyük sıkıntı yaşayacağız. Acil ameliyatlar dışında bütün ameliyatlar iptal olabilir" dedi. Dr. Gök, olası bir acil durumda kan stoğunun bitmemesi için Ege'nin tüm illerindeki vatandaşları kan vermeye çağırdı. Ege'de 6 ilde 134 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını hatırlatan Dr. Gök, "Bunun yanı sıra bölgenin tamamında meydana gelen trafik kazaları, adli olaylar, organ nakilleri ve diğer ameliyatlarda kan temin ediyoruz. Ancak şu an için kan bağışları oldukça düştü" diye konuştu.

Gök, geçtiğimiz yıla göre bu yıl kan bağışlarının yüzde 50 azaldığını belirterek, "Bu gidişle bizi zorlu bir süreç bekliyor" dedi.

HER İLÇEDE EKİPLER HAZIR

Önümüzdeki 2 ayın kan bağışı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Gök, "Stoğumuzun bitmesi demek organ nakillerinin, trafik kazası ve adli vaka ameliyatlarıyla diğer ameliyatların riske girmesi demektir. Acil ameliyatlar dışında bütün ameliyatlar iptal olabilir" uyarısında bulundu.

Her ilçe merkezinde 2 gün ile 4 gün arasında mobil kan araçlarının 18.00 ile 24.00 saatleri arasında hazır beklediğini söyleyen Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, "Sadece kendi vatandaşlarımızın değil yabancı misafirlerimizin de acil bir durumda kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Bu nedenle turistik ilçeler olmak üzere bütün ilçe merkezlerinde araçlarımız hazır bekliyor. Vatandaşların tek yapması gereken yarım saatlerini bizim için ayırmaları. Böylece verecekleri 1 ünite kanla 3 kişinin hayatını kurtarmış olacaklar. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir, vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com