Ege Ambulans
El ve Ayak Sağlığınızı İşin Uzmanlarına Emanet Edin06/03/2020

Menekşe El ve Ayak Sağlığı Merkezi Kurucusu chiropody ( El ve Ayak Sağlığı Uzmanı) Menekşe İzer “ Rahat hareket edebilmek, mutlu ve kaliteli yaşamın anahtarıdır. Bunun için de ayaklarımızın sağlıklı olması gerekmektedir. Vücudumuzun yükünü bütün gün taşıyan ayaklarımızın sağlığı ruh sağlığını da etkilemektedir. Bu yüzden el ve ayak sağlığınızı bu konuda uzman kişilere emanet ediniz ” dedi.

Podologların ayak sağlığı ve hastalıklarında bakım ve bu teknikleri uygulayan rolünü üstlenen uzman sağlık çalışanı olduğunu belirten Menekşe İzer, “ Unutmayanızki en yararlı bilgiyi podolog sunar. Ayak hastalıkları ve rahatsızlıklarınızı podoluğunuza danışmayı ihmal etmeyiniz .Kendisinin yetkin ve deneyimli olduğu ayak sağlığı ve ayak bakımı alanında hizmet sunar. Hızlı ve yaratıcı düşüncelere sahip, hasta bireyler ile iletişimi de oldukça iyidir” dedi.

Podoloji hakkında bilgiler veren Menekşe İzer, “ Latinceden Türkçemize geçen kelime açılımı podo (ayak) ve Loji (bilim) olan ayak bilimi demektir. Ayak hastalıkları çözümü ve bakımı hizmeti sunan normalde hekimler tarafından uygulanamayan ayak sağlığının gerekli olduğu durumlarda ayak bakımı şekli ve önleyici, iyileştirici, kalıcı bir sağlık uygulaması genelde ayak hastalıkları üzerine çözüm ve bakım hizmeti sunan bir sağlık alanıdır” dedi.

Podolojinin Alanları

Podologların uygulama alanları hakkında bilgiler veren Menekşe İzer, “ Batık tırnak, diyabetik ayak bakımı, kalınlaşmış tırnak bakımı, nasırlı ayak rehabilitasyonu, tırnak mantarı bakımı, deforme olmuş ayak bakımı ve rehabilitasyonu, aşırı terleyen ayak bakımı, siğil tedavisi, cerrahi olmayan ortoz uygulamaları, ayak tabanında deri mantarı olan kişilerde ozon uygulaması podologların başlıca uygulama alanları arasındadır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com