Ege Ambulans
Elektromanyetik Alan Vücudumuza Nasıl Etki Ediyor30/11/2019

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Atilla Ayral, cep telefonları, wifi ağları, bilgisayar gibi elektromanyetik radyasyon yayan cihazların ürettiği bir çevre kirliliği olan elektromanyetik alan kirliliği hakkında bilgiler verdi.

Elektromanyetik alanın vücudumuzda serbest radikaller üreterek inflamasyon sürecini başlattığını belirten Dr. Atilla Ayral, “ Doku harabiyeti, DNA kırılması ve hücre de kansere kadar giden zararlı bir süreci oluşturur. Melatonin  salınımı bozarak uykusuzluğa neden olur. Melatonin, hormon yapımını kontrol ederek bazı kanserlerin oluşmasını engeller. Yani kanserden koruyucu hormondur.

Vücudu Olumsuz Etkiler

Elektromanyetik alan maruziyetinin vücudu  olumsuz etkilediğini belirterek, “ Enerji santrallerimiz olan mitokondrileri etkileyerek enerji azalmasına neden olur. Buda kronik yorgunluk yaygın kas ağrıları, unutkanlık, ve sonuçta depresyon ve mutsuzluk gelişir. Elektromanyetik alan üreme sistemini etkileyerek, üreme kabiliyetini azaltır. İnsanlar için uyuma, en önemli detoks şeklidir. Sistem kendisini yeniler ve dinlendirir. Belirli süreli açlık ile birlikte uyku tartışmasız insan için etkinliği ispatlanmış e öneli tedavidir.  Dinlenmeyen bir vücutta baş ağrısı, konsantre olamama, hafıza sorunları gibi negatif problemler ve Alzheimer gibi nörolojik tabloların oluşma ihtimali yüksektir.  Onun içindir ki çağımızın ve teknolojinin yan etkisi diye bileceğimiz Elektromanyetik alandan mümkün olduğunca solumamamız gerekir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com