Ege Ambulans
Estetik Burun Ameliyatı İle Güzel ve Düzgün Bir Burun06/01/2022

KBB Uzmanı Op. Dr. Yunus Gürkan Aladağ burun estetiği ameliyatlarının ideal sonucun kişinin yüzünün temel yapıları ile orantılı, düzgün ve çevredeki kişiler tarafından ameliyatlı olduğu algılanmayan, doğal görünümlü ve iyi nefes alan bir burun olduğunu belirtti. Op. Dr. Aladağ bu operasyon sonrası burnun ana fonksiyonu olan nefes alıp vermede de olumsuz bir değişiklik olmamasının ve böyle bir sorun var ise giderilmesinin de önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Hastalar Görsel Olarak Rahatsız Oluyorlar

Asıl amacın cerrahi sonunda da ilgiyi buruna çekmek değil, göze odaklanılabilmesi olduğunu belirten Op. Dr. Aladağ, “ Çünkü iki kişi karşılaştığında, diyalog kurarken göz göze iletişimi kullanır. Hastaların en büyük sıkıntısı gözlerden önce burnuna bakılması olabilir. Görsel olarak hoş gözükmemesi, gözlük kullanırken sıkıntı yaratması gibi nedenlerle de burun estetiği yaptırmak istenmektedir. Burada asıl amaç yüzün bir bütün olarak dengeli durması ve güzel bir yüz oluşmasıdır.” dedi.

Amaç dengeli bir yüz elde etmek olmalıdır

Burunda şekil bozukluğu nedenlerinin doğumsal olabildiği gibi, travmalara bağlı olarak da oluşabildiğini kaydeden Op. Dr. Aladağ, “ Bu cerrahi yapılırken görsel anlamda iyileştirmek ön plandadır. Doğumsal olarak burun küçükse biraz büyütmek, kemerli bir burunsa kemeri almak, ucu çok düşükse biraz kaldırmak gibi işlemler yapılabilir. Bunları yaparken de burnun fonksiyonunu kaybetmemesi için burnun içi de aynı seansta düzeltilebilir. Burnu bir bütün olarak incelemeliyiz. Hem şekil olarak düzeltirken, hem de fonksiyonel olarak daha iyi hale getirmeliyiz. 

Operasyon Sonrası Dikkat

Op. Dr. Yunus Gürkan Aladağ operasyon sonrası hastanın nefes alıp vermesinde güçlük çekmemesinin de önemli bir hedef olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “ İyi bir burun yaparsınız fakat hasta nefes alamazsa başka sorunlar ortaya çıkar. Cerrahi sonrası; 2-3’üncü günlerde burun içinde bulunan silikon tamponlar, bir hafta sonra da burun dışını koruyan kalıp alınır. İlk 3 günlük sürede de gözün altında şişlik ve morarma olabilir. Bu şişlik ve morluklar 2-3 gün içerisinde geçer. 7’inci günde kalıp alınıyor ve sonrasında 1 aylık süre ile ödemin daha hızlı dağılması için bazı hastalara masaj öneriyoruz. Ofis işi yapan insanlar, ameliyattan sonra 7-10 gün içerisinde işbaşı yapabilir. Ameliyattan sonraki ilk 1-2 ay gözlük takmak ve güneşe çıkmaktan kaçınılmalıdır. Yine ameliyat sonrası ilk 1 ay buruna travma alınabilecek, temaslı ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Bu ameliyatları ortalama olarak, en erken; kadınlarda 17, erkeklerde 18 yaş ve sonrasında yapıyoruz”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com