Ege Ambulans
Estetik ve Plastik Uygulamalara İlgi Artıyor04/02/2021

Özel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, teknolojinin gelişmesi ile birlikte günümüzde estetik ve plastik cerrahiye ilginin her geçen gün arttığını belirterek günümüzde sıklıkla uygulanan cerrahi yöntemler hakkında bilgiler verdi.

Ön Görüşme Önemli

Ameliyat öncesi hekim ve hasta görüşmesinin önemine değinen Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Bu görüşmede hastanın beklentileri ve cerrahın bu beklentilerin ne kadarını karşılayabileceği ortaya konmalıdır. Hasta operasyondan ne beklediğini, hekim operasyon ile ne verebileceğini iyi bir şekilde anlatmalıdırlar. Hastalar genellikle sosyal, kültürel, toplumsal vb. etkilerle gelişmiş olan kendi güzellik algılarına göre hareket eder ve güzel bir vücuda sahip olmak için içgüdüsel görüşleri vardır. Cerrahın ise zor bir görevi vardır: Hastanın, toplumun ve cerrahın bizzat kendisinin beğeneceği bir operasyonu gerçekleştirmektir. Ayrıca günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte ameliyatlar daha konforlu bir şekilde yapılabilmektedir. Çoğu operasyon günübirlik işlem olarak gerçekleştirilmekte ve hastalar aynı gün taburcu olabilmektedir.

Yurtdışından Tercih Ediliyor

Bir çok branşta olduğu gibi estetik ve plastik cerrahide de ülkemizin yurt dışında yaşayan hastalar tarafından tercih edildiğini belirten Op. Dr Öksüz, “ Estetik ve Plastik cerrahi ameliyatlarında dünyada ilk 5’teyiz. Bunda gelişen teknoloji, güçlü sağlık alt yapısı, eğitimli personel ve hekim kadrosu, başarı oranı yüksek ameliyat sonuçları etkilidir” dedi.

Burun Estetiği

Rinoplastinin burnu yeniden şekillendirme ve yapılandırma ameliyatı olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Rinoplasti ile amaç burnu hem fonksiyonel hem de estetik açıdan daha iyi hale getirmektir. Her insanın yüz yapısı vücut yapısı farklı olduğu gibi burnun da kendine özgü bir şekli vardır. Burundaki değişiklikler yüz genelinde belirgin doğal ve güzel bir görünüme neden olmaktadır. Ameliyatın esas amacı yüz hatlarıyla uyumlu doğal ve göze hoş gelen, iyi görünen bir burun oluşturmaktır. Rinoplasti için ideal yaş genellikle 18 – 35’tir. Estetik bir burun elde ederken burnun fizyolojik işlevlerini korumak çok önemlidir. Biz Plastik ve Estetik Cerrahlar aldığımız mikrocerrahi eğitiminin de katkısıyla dokuda en az travma olacak şekilde ameliyatlarımızı yaparız buda bize daha az ödem daha az morluk postop dönemle daha erken sonuç alma gibi faydalar sağlar” dedi.

Meme Estetiği Özgüveni Artırıyor

Meme estetiğinin plastik cerrahinin en temel konularından biri olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ estetik ve plastik cerrahi alanında sık yapılan operasyonlardan bir tanesi de meme estetiğidir. Meme estetiği geniş bir konudur. Meme estetiğinin alt bölümlerinde meme küçültme, meme dikleştirme ya da protez kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatları vardır” dedi.

Meme Büyütme Ameliyatları

Meme büyütme ameliyatlarında genelde silikon protezlerin kullanıldığını belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Bunlar oldukça güvenli materyallerdir. Hasta güvenliği açısından meme büyütme ameliyatlarında yeryüzündeki en invert (doku ile reaksiyona girmeyen) maddelerden olan silikondan üretilmiş protezler kullanılmaktadır ” dedi.

Meme Küçültme ve Dikleştirme

Meme dikleştirme ve küçültme ameliyatları hakkında bilgiler veren Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Meme estetiğinde aynı zamanda hastanın kendi dokusunu da kullanarak, mastopeksi yani memeyi dikleştirme cerrahiside yapılabilmektedir. Yine meme küçültme ameliyatı da çok sık uygulanan bir ameliyattır. Çünkü süt verme sonrasında memede süt bezinin çekilmesi ile meme dokusunda sarkma ve hacim kaybı oluşabilmektedir. Bunların hepsinin çözümü cerrahi operasyonlarla yapılabilmektedir” dedi.

Emzirmeye Engel Değil

Sık sorulan sorulardan bir tanesinin de meme protezini süt vermeye engel olup olmayacağı yönünde geldiğini belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Bu cerrahi prosedürlerde meme dokusu altına, kas altına ya da kasın üzerindeki ince bir örtü altına protez konmaktadır. Meme protezi süt bezlerine ve meme dokusuna anatomik zarar vermemektedir. Süt kanalları ve bezleri korunmuş olmaktadır. Bu anlamda süt verme ile ilgili hastaya bağlı nedenler dışında bir engel oluşmamaktadır”

Karın Germe Ameliyatları ve Liposuction

Karın germe ameliyatının bir çeşit estetik cerrahi operasyonu olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “Özellikle hamilelik ve doğum sonrasında karın bölgesindeki kaslar ve deri, eski formuna kavuşamaz. Bundan dolayı bölgede deformeler oluşur ve sarkmalar meydana gelir. Bu da estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye yol açar. Normalin üzerinde kilo alımı ile geçen hamilelik ve ikiden fazla doğum yapmış olan kadınlarda bu deformasyon daha fazla oluşur. Bu durumlarda hastalara karın germe ameliyatı önerilir ve estetik açıdan düzgün görünen bir karına kavuşması sağlanır” dedi.  Karın germe ameliyatında hastaya özel cerrahi uygulandığını belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Uygulanan teknik, derinin alınacağı bölge ve diğer hususlara hekim tarafından yapılacak muayene sonrası karar verilir. Genel anlamda sezaryen izi seviyesinde yanlara doğru çizilecek bir çizgi üzerinden göbek deliği bölgesine kadar olan kısımda bulunan sarkık ve çatlamış deri alınır ve göbek deliğinin yukarı kısmında kalan deri aşağı doğru gerdirilir. Göbek deliği de uygun pozisyona getirilebilmesi amacıyla yeni yerine adapte edilir. ” dedi.

Aynı Anda Liposuction

Sarkıklık ve gevşekliğe ek olarak uygun hastalarda aynı anda uygulanabilen liposuction ile yüz güldüren sonuçlar alınabildiğini belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ eğer aşırı yağlanmada varsa karın bölgesindeki fazla yağlar liposuction adı verilen yöntem ile alınır. Karın duvarı zarları üzerinde yerleştirilen toplayıcı dikişler sayesinde gevşemiş olan karın kasları sıkılaştırılır ve eski sertliğine kavuşturulur” dedi.

Dolgu ve Botoks Tedavisi

Hyalunorik asit teknolojisindeki gelişmelerin, yüzün ameliyatsız estetiğinde önemli bir yeri olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “  Elmacık kemiği, çene gibi alanlarda daha yoğun, daha kalıcı molekülleri tercih ettiklerini belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Dudak ve dudak çevresi, göz altı gibi alanlarda daha jölemsi ve yumuşak dolgular doğal sonuçlar veriyor. Etkileri daha kısa olmakla birlikte bu tür dolguların avantajları tercih edilmelerini sağlıyor” dedi.

Botoks  tedavisinin mimik kaslarını çok sık kullananlara, ince çizgisi olanlara, kaşı düşük olanlara ve dudak üstü çizgisi olanlara uygulanabildiğini belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, “ Dolgu tedavisi ise; dudak kalınlaştırma, dudak kenarlarındaki derin çizgilerin tedavisi, yüzdeki derin çizgi ve kırışıklıkların yumuşatılması, gözaltı ve yanaklardaki çöküntülü alanların doldurulması ve kaş kaldırma işlemleri için uygulanabilir. Botoks ve dolgu tedavisi, için herhangi bir mevsim sınırlaması bulunmamaktadır, yılın her mevsimi bu işlem için uygundur.” dedi.

Popo Estetiği ve Yağ Enjeksiyonu

Popo büyütme estetiği ile vücudun farklı bölgelerindeki yağların alınır ve popoya aktarıldığını belirten Op. Dr. Öksüz, “ Bu işlem kalçayı yeniden şekillendirir ve daha güzel bir vücut profili için gerekli hacmi sağlar. Popo büyütme estetiğinde sadece yağ alınarak işlem yapılmaz, aynı zamanda protez yerleşimi de yapılmaktadır. Ancak protez vücudunda yeterli yağ olmayan kişiler için tercih edilmektedir. Ancak vücudun çeşitli bölgelerinden alınan yağları popoya enjekte etmek daha uzun vadeli bir çözümdür. Yağ başarılı bir şekilde alındığında, popoya enjekte edilmesinin ardından yağı yabancı madde olarak algılamayacaktır.  Ameliyat sırasında genel anestezi altında önce kollardan, kalçalardan veya karından istenmeyen yağlar dikkatli bir şekilde liposuction işlemi ile alınmaktadır. Liposuction işleminde içi boş olan kanüller kullanılmakta ve yağlı bölgeye girilerek yağlar emilerek alınmaktadır. Daha sonra yağ işlenir ve stratejik olarak poponun farklı bölgelerine ve yerleştirilir. Yağ enjeksiyonu yine kanüller yardımı ile yapılmaktadır. Bu işlemde hedef, daha yuvarlak, daha belirgin bir popo oluşturmaktır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com