Ege Ambulans
Foça’nın Yeni Hastanesi Hızla Tamamlanıyor...10/10/2017

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Kuzey Genel Sekreterliği'ne bağlı hizmet veren ve Kuzey’in en gözde turizm bölgesi olan Foça İlçesindeki mevcut hastaneyi ve inşaatı hızla devam eden Yeni Foça Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek yerinde değerlendirdi. 

Toplam 8476 m² bir alan üzerine yapılan ve 7423 m² kapalı alana sahip olacak ve Foçalıları daha modern ve kaliteli sağlık hizmetine kavuşturacak olan Yeni Hastanede Mali Hizmetler Başkanı Erol Öztürk ile birlikte incelemelerde bulunan Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç’a Foça Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, Başhekim Yardımcısı Dt. Ahmet Yangöz, İdari ve Mali İşler Müdürü Mümtaz Döğer ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özgür Şenay Elcik eşlik etti. Mevcut Hastanenin tüm birimlerini gezen Oruç hem hastaları ziyaret etti, hem de sağlık personeliyle tanışarak çalışmalar ile ilgili bilgi edindi. Başhekim Vekili Yalvaç'ın hastanenin mevcut durumu hakkındaki verdiği bilgilerin ardından yeni hastane inşaatını gezen Oruç, inşaatın en kısa zamanda tamamlanmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Foça İlçesi’nin İzmir'in Kuzey Bölgesi'ndeki en çok tercih edilen turizm bölgesi olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali ORUÇ “Bu sebeple her geçen gün nüfusu artmakta ve özellikle yaz dönemlerinde buradaki sağlık ihtiyacı en üst seviyeye ulaşmaktadır. Bu nedenle inşaatı devam eden yeni hastanemiz ile hem fiziksel hem de donanım açısından en iyi sağlık hizmetini Foça halkına bir an önce kavuşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İnşallah bu yılın sonuna kadar hastanemizi bitirmiş olacağız ve hastalarımıza daha geniş ve konforlu alanlarda sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında kapasitesi artan hastanemizde uzman sayımızı da artırarak daha geniş yelpazede daha nitelikli bir sağlık hizmeti vereceğiz.” dedi.

Önümüzdeki dönemde İzmir’in Kuzey Bölgesindeki tüm Sağlık Tesislerinde fiziksel açıdan yenilenme ve daha nitelikli hale getirmek üzere çalışmalarda bulunacaklarını belirten ORUÇ “Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığımız artık tüm Türkiye’de Sağlık Tesislerini yenileyerek hastanelerimizin yüzünü tamamen değiştiriyor. Eski, hantal ve kullanışsız hastane binaları artık tarihe karışıyor. Halkımız hak ettiği gibi buzdolabı, televizyonu, interneti, tuvaleti  içinde tek ve çift kişilik geniş odalarda tedavi olurken çalışanlarımızda daha geniş daha modern ve donanımlı çalışma ortamlarına kavuşuyor. Biz de inşallah Bakanlığımızın da desteği ile Kuzey Bölgemizdeki tüm sağlık tesislerimizi yenilemek ve geliştirmek üzere çalışmalarımızı hızlandıracağız .” dedi.

Foça Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç ise “Başta Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve her zaman yanımızda olan ve imkanlarını bizler için seferber eden Genel Sekreterliğimize Foça halkı adına teşekkür ediyorum. Şuan 25 yataklı hastanemizden, yakında yapımı tamamlanacak olan 50+20 yataklı yeni hastanemize geçeceğiz . Tüm Foçalılara şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com