Ege Ambulans
Fokuslu Ultrason Bakın Ne İşe Yarıyor20/07/2017

Dermatoloji Uzmanı Dr. Oya Aydın fokuslu ultrason teknolojisinin son yıllarda antiaging, çene, gıdı sarkması, yüz ovalinin toparlanması, kaş kaldırma, zayıflama, selülit vb. gibi medikal kozmetik tedavilerinde yaygın olarak kullanılan yöntemlerden birisi olduğunu söyledi. Dr. Aydın, “ Gün geçtikçe de daha az risk taşıyan ve zahmetsiz yöntemlerden biri olarak popülaritesini artırıyor. İyileşme süresi gerektirmemesi, kişinin iş ve sosyal yaşamına hızlı dönmesi fokuslu ultrasonun avantajlarındandır” dedi.

Tek Seansta Yüz Güldürüyor

Temel mekanizmanın ses dalgalarının derinin alt tabakalarına iletilmesi ve ardından termal ısı etkisi sağlanması olduğunu söyleyen Dr. Aydın, “ Isıya maruz kaldığında derinin temel proteini olan kolajen liflerde kalınlaşma ve kıvrılma ile doku sıkılaşması gerçekleşmektedir. Fokuslu ultrason cilt gençleştirme teknolojisi ile yaklaşık bir saat süren seanslarla ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlanıyor. Genelde tek seansta yüz güldüren sonuçlar veren bu uygulamanın ardından kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebiliyorlar.” dedi.

Sonuçlar uzun süreli

Uygulama sonrası ilk andan itibaren başlayan etkinin her geçen gün belirginleştiğini söyleyen Dr. Oya Aydın, “ Maksimum etki 2-3 ayın sonunda ortaya çıkıyor. Fokuslu ultrason ile cilt gençleştirme deride kolajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli kalıcı oluyor. Biz dermatologlar fokuslu ultrasonu sık olarak çene bölgesinde gevşeme ve sarkma olanlarda, çene çizgisi kaybı, yanak sarkması, boyun ve gıdı sarkması olan kişilerde beklentilerimizi gerçekçi bir şekilde anlatarak uygulamaktayız. Fokus ultrason sonrası dolgu ve botulinum toksin uygulamaları işlem etkinliğinin daha da belirgin olarak ortaya çıkmasını sağlıyor. Fokus Us’u yüzü çok ince olan ve yağ dokusu az olan kişilere uygulayamıyoruz.” 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com