Ege Ambulans
Galen Hastanesi’nden Prematüreleri Ağırladı30/11/2021

Özel Tınaztepe Galen Hastanesi tedavilerini gerçekleştirdikleri prematüre bebekleri hastanede ağırladı.

Özel Tınaztepe Galen Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte, prematüre olarak dünyaya gelen bebekler ve aileleri konuk edildi. Prematüre ürünleri asılarak süslenen prematüre ağacının yanı sıramor balonlarla süslenen salonda, prematüreleri simgeleyen ürünlerle donatılmış ağaç yoğun ilgi görürken, günün simgesi mor renkli balonlarda etkinliğe renk kattı.

Etkinliğe Başhekim Prof. Dr. Gökhan Akbulut, yeni doğan yoğun bakım sorumlusu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Uzmanı Dr. Burçin İşcan, yenidoğan yoğun bakım hemşireleri ve aileler katıldı.  Etkinlikte prematüre ailelerinin yaşadığı süreci anlattıkları video klip duygu dolu anlar yaşattı.

Zorlu Dönemler geride kaldı

Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Burçin İşcan “ Sizler prematüre aileleri olarak hepiniz çok zorlu bir dönemden geçtiniz. Çocuklarınız daha minicik bedenleriyle çok zorlu mücadeleler verdiler. Ve onlar şimdi burada aramızda zıplayarak oynayarak hem sizlere hem de bizlere mutluluk saçıyorlar. Bu anlamda onları bize bıraktığınız andan itibaren kendi evlatlarımızdan ayırmayarak sağlıklarına kavuşmaları için elimizden ne geliyorsa yaptık. Bu günü artık mutlu bir gün olarak kutlayın” diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte, prematüre doğanlar mor balonlarla donatılmış salonda diledikleri gibi oynadılar. Tedavileri süresince onlarla ilgilenen hemşire ve doktorlarda çocuklarla yakından ilgilendi. Etkinliğin sonunda yoğun bakım sürecinde birlikte oldukları yeni doğan ekibiyle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com