Ege Ambulans
Genital Estetik Hakkında Merak Edilenler!14/10/2020

Genital bölgenin görünümündeki bozuklukların kadınlar için çoğu zaman estetik kaygı oluşturduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erhan Çağatay, “ Bu problem çözümsüz değildir. Günümüz teknolojisi ve bilgi birikimi birçok hastamız için tedavi olanağı yaratmıştır. Gerek cerrahi gerek estetik müdahalelerle çözüme kolayca ulaşılabilmektedir” dedi. 

Genital estetiğin avantajının sadece görünümü düzeltmek olmadığını belirten Op. Dr. Erhan Çağatay, “ Aynı zamanda ağrılı cinsel ilişki, orgazm olamama, bunların sonucunda gelen cinsel isteksizlik, idrar kaçırma, menapoz sonrası vajinanın küçülmesi, vajinal kuruluk, genital bölgedeki sarkma (idrar kesesi, rektum, rahim) gibi durumlarda da genital estetikten faydalanmaktayız” dedi.

Cerrahi Müdahale

Genel olarak genital estetik müdahalelerinin iki kısımda incelendiğini belirten Op. Dr. Çağatay, “ Bunların ilki cerrahi müdahalelerdir. Cerrahi müdahaleler daha çok doğum kesiğinin onarımı, genital bölgedeki sarkmalar, idrar kaçırma, iç dudak küçültme, vajinal daraltma için uygulanır. Bu müdahalelerin süresi değişmekle birlikte maksimum 30 dakika civarındadır. Bunlardan iç dudak küçültme ameliyatı hastanın arzusuna göre lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Bu işlemde önemli adım simetriyi koruyabilmektir. Burada dikkat edilmesi gereken, işlemi yapacak hekimin tecrübesidir. İşlemde geçici dikişler kullanılır ve işlem sonrası iz kalmaz. Vajinal daraltma ve doğum izinin silinmesi işlemi de lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Bu ameliyatlarda doğal anatominin korunması önemlidir. Bahsedilen işlemlerin ardından hastalar 1-2 saat içerisinde evine gidebilirler ve bir gün sonrasında da iş hayatına dönebilirler. Genital bölge sarkmaları, genital estetik ameliyatları içerisinde en kompleks olanlarıdır. Çünkü bu ameliyatlarda yıpranan kas dokusu onarılır ve hastalara doğal görünüm kazandırılır. Bu ameliyatlardan sonra hastalar bir gün hastanede gözlem altında tutulur. Hastalar bu operasyonlardan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde normal hayatlarına dönmektedir” diye konuştu.

Ameliyatsız Teknikler

Ameliyatsız tekniklerin ağrılı cinsel ilişki, orgazm olamama, cinsel isteksizlik, idrar kaçırma, vajinal kuruluk, vajinal beyazlaştırma için kullanıldığını belirten Op. Dr. Çağatay, “ Bu safhada sık uygulanan teknik PRP uygulamasıdır. PRP uygulamasında hastanın kendi kanı alınıp işlemden geçirilir ve pıhtılaşma hücreleri elde edilir. Pıhtılaşma hücreleri içerisinde önemli büyüme faktörlerini barındırmaktadır. Büyüme faktörlerinden zengin sıvı, hücrelerde yenilenmeyi ve gençleşmeyi sağlamaktadır. PRP uygulamaları saç dökülmesi, menisküs tedavisi, bazı nörolojik ve dermatolojik hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır. PRP’nin genital alanda kullanımı oldukça yeni olmasına rağmen hastalardan geri dönüşlerde yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır. Özellikle menapoz sonrası azalan hormonların etkisiyle vajinal kuruluk, ağrılı cinsel ilişki, idrar kaçırma gibi sorunlar artmaktadır. Genital PRP uygulaması ile bu sorunların üstesinden gelebilmekteyiz. Aynı zamanda uygulama alanındaki bağ dokusunu yenilediğinden tekrarlayan vajinal enfeksiyonlar, vajinal gençleştirme ve beyazlaştırma, genital bölgedeki kırışıklıklar da bu işlem ile giderilebilir. İşlemlerin yapılış süresi yaklaşık 5-10 dakika kadardır. Hastalarım işlem sonrası taburcu olup ertesi gün normal hayatlarına dönebilmektedir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com