Ege Ambulans
Genlerini Keşfet Sağlıklı Yaşa!28/03/2022

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Prohealth Genetik Testler Danışmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, beslenme, çevresel faktörler ve yaşam tarzımızın hastalık risklerini artıran faktörlerden olduğunu belirterek, “genetik yatkınlık testleri ile kişilerin yaşamın ilerleyen dönemlerde karşılaşabilecekleri olası hastalıklar hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Bu sayede kişinin bu hastalıkla hiç karşılaşmaması ya da olabilecek en geç sürede karşılaşması sağlanabiliyor” dedi.

Prof. Dr. Korkut Ulucan “Bir hastalık hücre dışına çıktığında zaten tespit edilebiliyor. “Bizler, Koruyucu Hekimlik bakış açısı ile yürüttüğümüz Genetik Check-Up testlerimiz ile, hastalıklar henüz oluşmadan yatkınlığı tespit edebiliyor ve kişiye özel beslenme, egzersiz, gıda takviyesi gibi adımları belirleyerek sağlıklı yaşamın sürdürülmesini sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

“Prohealth olarak genetik testlerin uygulanması ve hayata geçmesi için çalışmalar yapıyoruz” diyen Prof. Dr. Korkut Ulucan “kilo verme, hastalıklardan koruyucu beslenme, sporda atletik performansın artırılması, yaşlanmanın önüne geçilmesi gibi pek çok alanda toplam 35 genetik yatkınlık testimiz ile kişiye özel raporlamalar yapıyoruz.

Kişiye Özel Planlama

Prof. Dr. Korkut Ulucan,“Örneğin; Diyet Genetiği Analizi ile, kilo verme sürecinde, yağ, karbonhidrat, protein gibi makro besinlerin ne kadar tüketilmesi, kaç öğün beslenilmesi ve hatta yağ yakımı için hangi sporun haftanın kaç günü kaç dakika yapılması gerektiğini analiz ettiğimiz 135 sayfalık bir yaşam raporu oluşturuyoruz. Genetik Güzellik Testi ile, kolajen yıkımından, uv etkisine, inflamasyondan, cildin nem düzeyine ve hatta telomer uzunluğu analizine kadar derinlemesine bir inceleme ile kişiyi yaşlandıran faktörleri tespit ediyor ve 120 sayfalık bir güzellik raporu oluşturuyoruz. Bu rapor ile yaşlanmayı yavaşlatmak ve tersine çevirmek için, cildi içerden destekleyeceğimiz beslenme modelini belirliyor, cildi güçlendirecek gıda takviyelerini tespit ediyor, dışardan yapılacak cilt uygulamaları için uzman hekime veri sağlıyoruz. Hatta kişiye özel kremler hazırlıyor ve genlerinizdeki güzelliği açığa çıkartıyoruz” ifadelerinde bulundu

Her Yaşta Yapılabilir

Bu testlerin Prohealth gibi biyoteknoloji firmaları aracılığıyla başarı ile yapılabildiğini söyleyen Prof. Dr. Korkut Ulucan, “kamuoyunda konuşulan bu testlerle genlerimiz toplanıyor, genetik bilgilerimiz açığa çıkacak algısı son derece yanlış bir algıdır. Bu testin basit bir kan tahlilinden hiçbir farkı yoktur. Kan tahlilinde mevcut durum hakkında bilgi sahibi olunurken, genetik yatkınlık testleri ile gelecek hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Bu sayede doktorunuz size daha iyi gelecek ilaç ve tedavi programı hazırlayabiliyor. Basit, acısız bir yöntem ile ağız içinden sürüntü alınarak uygulanan bu testler doğumdan itibaren her yaşta kişiye uygulanabiliyor. Hayat boyu sadece bir kere yapılması yeterlidir şeklinde konuştu.”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com