Ege Ambulans
Göğüs Hastanesinde Onkoloji Beslenme Polikliniği Açıldı14/01/2019

Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ ne bağlı S.B.Ü. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi gören hastalar için özel beslenme polikliniği açıldı.

Konuyla ilgili sertifika sahibi hemşirelerin görevlendirildiği Onkoloji Beslenme Polikliniği; tanı anından itibaren düzenli takip, beslenme desteği ve hastalığa özgü yaşanan beslenme sorunlarına çözüm sunacak yaklaşımlarla kanser hastalarına hizmet verecek.

Göğüs Onkoloji ve Genel Onkoloji Polikliniklerinde takip ve tedavi edilen hastalar tanı aşamasından itibaren gerek görüldüğü durumlarda hekimlerinin yönlendirilmesi ile Beslenme Polikliniği’ e başvurabilecekler. Böylece özellikle kemoterapi, hedefe yönelik tedavi ya da immunoterapi tedavisi alan hastaların tedavi sürecinde yaşayabileceği beslenme odaklı bozukluklar ya da direnç zayıflığına karşı destek kontrol ve müdahale sağlanmış olacak.

Kanser hastalarında beslenme bozukluklarının çok ciddi sonuçlar doğurduğunu ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Gör. Doç. Dr. Berna Eren Kömürcüoğlu: “ Kanser hastalarında görülen metabolizma ve beslenme bozuklukları kilo kaybı, kansızlık, halsizlik, isteksizlik, depresyon gibi ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bunların sonucunda hastanın tedaviye uyumunu bozabilmekte,  planlanan tedavinin uygulanamamasına ve hatta tedavinin erken bırakılmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle beslenme durumunun takibi ve desteği tedavi başlama aşamasında yapılmalı ve hastanın takipleri sürecinde devam etmelidir. Beslenme polikliniğine yönlendirdiğimiz hastaların yapılacak taramalarıyla vücudun gereksinim duyduğu enerji ve besin öğelerinin yetersiz kalmasından kaynaklanan klinik durum olup olmadığı, varsa düzeyi saptanacaktır.  Eksiklik varsa destek tedavi ile beslenme yeterliliği sağlanarak takip edilecektir. ”dedi

 

Kanser hastalarına özel olarak düşünülmüş bu hizmet ile hastalığa bağlı beslenme bozuklukları konusunda bilinçlendirme sağlanacağını vurgulayan hastane Başhekimi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız şöyle konuştu: “ Onkoloji Beslenme Polikliniği’nde verilecek olan hizmetin en önemli özelliği kanser hastalarına özel yaklaşımlarla beslenme sorunlarına çözüm getirecek olmasıdır. Hem Onkolog hekimlerimizin tedavi uygulamalarında hem de hastanın tedavi sürecini ve tedaviye olan yanıtını olumlu etkileyecek bir destek sağlayacaktır. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com