Ege Ambulans
Göz Kapağı Estetiği Hakkında Merak Edilenler25/12/2020

Anadolu Cerrahi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Rahmi Evinç alt ve üst göz kapağı estetik ameliyatları hakkında merak edilen soruları cevapladı.

Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti; göz kapaklarında zamanla oluşan değişiklikleri veya doğuştan meydana gelen sorunları iyileştirmeye yönelik olarak yapılan estetik operasyon olduğunu belirten Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Gözleriniz yüzünüzde en dikkat çeken estetik ünitedir. Bu nedenle göz çevresinde ve göz kapaklarında oluşan değişiklikler tüm yüzünüzün güzelliğine etki etmektedir. Genetik nedenler, uzun süreli güneşe maruziyet, yaşlanma  ve benzeri nedenlerle göz kapaklarında oluşan sarkma ve kırışıklıklar yaşlı ve yorgun görünmenize neden olabilmektedir. Bu durumda blefaroplasti uygun tedavi yöntemidir.” dedi.

Daha Güzel ve Estetik Görünüm

Göz kapaklarında sarkma, torbalanma ve yağlanma olan hastalara uygulanan bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Kimi zamanlarda genç bireylerde de üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve yağlanma olabiliyor. Yaşından bağımsız olarak her türlü hastaya uygulanabilir. Özellikle ileri yaşlarda güneşin ve yaşlanmanın da verdiği etkiler ile oluşan sarkma ve yağlanmalar blefroplasti sayesinde çözüme kavuşmaktadır. Bu ameliyat ile hastalar daha genç daha güzel ve estetik görünmeleri sağlanabilmektedir.

Her Hasta Ayrı Değerlendirilmeli

Operasyon öncesi değerlendirmede kullanılan ilaçlar, tiroid hastalıkları, göz yaşı problemleri ve başka hastalıkların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Evinç, “ Bu nedenle operasyon öncesi verdiğiniz bilgiler hekiminiz için çok değerlidir.” dedi.

Konforlu Bir Ameliyat

Alt ve Üst göz kapağı estetiği ameliyatlarının iki ana başlık altında ele alınması gerektiğini belirten Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Üst göz kapağındaki ameliyat klinik şartlarında, lokal anestezi altında, uyanık bir şekilde sohbet ederek bir saatte yapılabilmektedir. Ameliyattan sonra hastalar direk evlerine gidebiliyorlar. Evde başının altına birkaç yastık desteği ile dinlenmeleri yeterli oluyor. Birkaç gün içerisinde günlük hayatlarına dönebiliyorlar.

Alt göz kapağı ameliyatlarında ise sedasyon, uyutma gerekmektedir. Bu durumda da işlem hastane ortamında yapılmalıdır. Gene aynı şekilde çok zor olmayan bir işlemdir. Ameliyat yaklaşık 1 buçuk 2 saat sürer. Ameliyattan sonra hastaneden 2 saat kadar uyanma ve dinlenme evresinden sonra hastalarımız aynı gün içinde taburcu edilir. Her iki işlemde hastane de yatış gerektirmez. iyileşme süreci ise büyük çoğunlukta 1 haftadır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com