Ege Ambulans
Göz Kapağı Estetiği ile Daha Genç Bir Görünüm Mümkün mü?01/02/2023

Son dönemde estetik cerrahiye artan ilginin önemli bir bölümünü göz çevresi estetiğinin oluşturduğunu söyleyen Anadolu Cerrahi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Kozmetik uygulamaların bile bu kadar çeşitlendiği bir ortamda göz kapağı estetiği operasyonu  halen önemini ve etkinliğini korumaktadır. Cerrahi uygulamalar birçok kişi için halen endişe verici işlemler olmakla birlikte, özellikle üst göz kapağı estetiği ameliyatı; uygulama ve iyileşme süreci açısından değerlendirildiğinde bir çok kişinin cesaretini artırmaktadır” dedi.  

Estetik Görünüm

UV güneş ışınları gibi çevresel etkenler, kozmetik ürünler, sigara kullanımı, yaş alma vb. nedenlerle tüm yüzde oluşan incelmelerin, sarkma ve kırışıklıkların göz kapaklarını da etkilediğini kaydeden Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Göz kapakları derisinde oluşan incelme, kırışıklık ve sarkmalar, göz çevresindeki yağ torbalarının da sarkmasıyla birlikte yaşlı, yorgun ve üzgün bir görünüme sebep olmaktadır. Bu sarkmalara müdahale edilmediğinde kişinin görme alanını daraltarak estetik görünümün ötesinde fiziksel sorunlara da neden olabilir. Cerrahi dışı uygulamalarla bu sorunlara çözüm aranmakla birlikte blefaroplasti ameliyatı hala altın standart olarak yerini korumaktadır” diye konuştu.

Üst Göz Kapağı Estetiği

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı hakkında bilgiler veren Op. Dr. Evinç, “ Ofis şartlarında lokal anestezi altında, hastalarımızla sohbet ederek, müzik dinleyerek yapılan ve yaklaşık bir saat süren bir operasyondur. Bir haftalık iyileşme sürecinde hastalarımız bir miktar şişlik ve morluktan ve ağrı kesiciyle geçecek kadar hafif ağrılarından başka bir sorunla karşılaşmamakta, ilk günden itibaren kendi ihtiyaçlarını kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kendileri halledebilmektedirler. Her ameliyatta mutlaka bir miktar yara izinin kaçınılmazdır. Üst göz kapağı estetiğinde doğru planlamayla bu yara izi göz kapağındaki katlantıya saklanmaktadır. Ameliyat sonrası reçete ettiğim yara izi giderici kremler düzenli kullanıldığında  bu yara izleri sosyal mesafeden fark edilmeyecek seviyeye gelmektedir” şeklinde konuştu.

Kombine Edilebilir

Göz kapağı estetiğine farklı bir bakış açısı getirmek ve küçük dokunuşlarla sonuçları daha iyi hale getirebilmek adına bu operasyonun lateral kantopeksi (cat eyes- fox eyes), kaş kaldırma, göz çevresi botoks, ışık dolgusu, gençlik aşısı uygulamaları ile kombine edebildiğini söyleyen Op. Dr. Rahmi Evinç, “Her türlü tıbbi uygulamanın kişiye özel olması gerektiği ve işinin uzmanı kişiler tarafından yapılması gerektiği unutulmamalı, karar verme aşamasında kulaktan dolma bilgilere değil uzmanların cevaplarına güvenilmeli ve ona göre hareket edilmelidir” ifadelerinde bulundu

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com