Ege Ambulans
Göz Kapağı Estetiğiyle Yaşa Bağlı Değişimlere Estetik Dokunuşlar 29/11/2021

Göz kapağı estetiği tıbbi adıyla blefaroplastinin, son yıllardaki popüler estetik uygulamalar arasında yer aldığını söyleyen Özel Alfa Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdullah Karaca, “ Yaşlanmaya bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında sarkmalar oluşabilir. Genetik nedenler, kazalar sonucu yaşanan travmalar ya da geçirilen çeşitli enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkan sarkmalar için de göz kapağı estetiği uygulamaları yapılabilmektedir” dedi.

Risk Oranı Düşük

Göz kapağı estetiğinin bu cerrahi ile ilgilenen ve bu alanda tecrübe kazanmış hekimler tarafından yapıldığı takdirde çok düşük riskleri olan bir operasyon olduğunu söyleyen Op. Dr. Abdullah Karaca, “ Ameliyat sonrası sık görülen etkiler; şişlik, nadiren morluk ve sızıntı şeklinde kanamalar olup, çoğunlukla geçici durumlardır. Fakat enfeksiyon, şiddetli kanama veya göz ya da görmeyi tehdit eden sorunlar da literatürde görülmüştür. Ancak çok nadir yan etkiler olup, bu tür durumlarla karşılaşma ihtimali, işin ehli kişiler tarafından yapılan, dikkatli ve özenli bir cerrahi ile ve gerekli önlemler alınması ile yok denecek kadar azdır” dedi.

İyileşme süreci

Göz kapağı estetiği sonrası ilk 3 gün kızarıklık ve şişliklerin oluşabileceğini söyleyen Op. Dr. Abdullah Karaca, “ Bu durum 1 hafta içinde azalarak kaybolmaktadır. Bu dönemde geçirilmiş iyi bir cerrahi ve sonrası soğuk uygulama, şişlik kızarma ve morlukları büyük ölçüde engellemektedir. Dikişler üzerindeki bandajlar ilk 3 günden sonra kaldırılmakta, dikişler ise 1 hafta sonra alınmaktadır. Operasyondan 1 ay sonra ameliyatın izleri kaybolup, görüntü olarak en iyi hali almaktadır. Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) ameliyatından 3 gün sonra günlük rutin işlere dönülebilir” diye konuştu.

Ameliyat Sonrası Önemli

Ameliyat sonrası hastalara ilk 24 saat buz uygulaması önerdiklerini belirten Op. Dr. Abdullah Karaca, “ İlk 1-2 gün istirahat sonrası ofis ortamında çalışan kişiler gözlük takarak çalışabilir. Dikiş bölgesi su ile temas etmemelidir. Kapak ameliyatı sonrası ortalama 7-8 gün sonra dikişler alınmaktadır. Dikiş alım sonrası su ile temasa ( banyo, havuz, deniz vb.) izin verilir. Dikiş alım sonrası makyaj yapmakta sakınca yoktur. iyileşme süreci birinci ay sonunda yüzde 90 tamamlanır. Dikiş izlerinin geçmesi ve göz kapak hatlarının oturması 2-3 ayı bulabilir. Genç hastalarda bu süre daha kısadır” dedi.

Göz kapağı estetiği kaç yıl dayanır?

Göz kapağı estetiği geçici değil kalıcı bir operasyondur ve etkisi 10-15 yıl kadar sürmektedir. Fakat zamanla ciltteki elastikiyetin azalmasıyla yaşın etkisiyle, mimiklerin, yerçekiminin etkisiyle tekrar cerrahiye ihtiyaç duyulabilen durumlar olabilmektedir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com